Kiemelt kép

A legjobb magyar sorozat?! - Aranyélet 1. évad

Október közepén kezdődik az Aranyélet című sorozat harmadik és egyben utolsó évadja. Emiatt úgy döntöttem, hogy ideje megnézni az első két etapot, amelyről csak jókat lehet hallani… A poszt nyomokban spoilert tartalmazhat.

Magyar? A sorozat a magyar HBO saját gyártása, amely hihetetlenül népszerű lett. Idén nyáron az amerikai HBO GO-ra is felkerült feliratosan, illetve vasárnaptól a TV2 is heti egy részt le fog adni az első évadból, amely egyébként 8 epizódból áll. A kritikusoktól is rengeteg pozitív kritikát kapott egyébként.

Miről szól? A történések középpontjában egy fényűzően élő család áll, amely valójában csak a látszat. Miklósiék kisebb-nagyobb csalásokból tartják fenn magukat, de a pénz fogy és egyre veszélyesebb szituációk alakulnak ki a család körül. A sorozat főbb karaktereit híres és elismert színészek játsszák: Thuróczy Szabolcs (M. Attila), Ónodi Eszter (Janka) és Anger Zsolt (Hollós Endre), csak hogy néhány nevet említsek. A széria sikere talán ebben a szuper szereposztásban is kereshető. De a cselekmény, történetszálak és érdekes fordulatok is fontos alappillérei a sorozatnak.

Karakterfejlődések. A nyolc rész alatt egy folyamatos fejlődés figyelhető meg a főbb szereplők kapcsán. Van akire pozitívan, van akire teljesen negatívan hatnak a történtek, de egy biztos: ezek az emberpróbáló szituációk megviselik őket. Mira egy kocsmában vállal munkát, majd a detoxikálóban ébred fel. Az ártatlan jótanuló lányból igazi lázadó kamasz lesz. Márk felelőtlenségének köszönhetően egy ember megölésének lesz szemtanúja, majd ő maga ássa azt el. Jankát csak a pénz érdekli, a családját nincstelenül, nyakig a bajban hagyva külföldre megy új pasijával… De komoly változások figyelhetőek meg Endre és Attila kapcsán is. A családapa mindent megtesz, hogy ne kelljen nélkülözniük, miközben a rendőrség és a bank is rászáll...

Ritkán lehet ilyet mondani egy magyar sorozatra, de ez hihetetlenül jó lett. Kellően pörgős, hangulatos… Érdemes egy esélyt adni neki, ha még mindig nem döntöttél.

Hol? Megnézhető az HBO GO-n a teljes két évad. Illetve most vasárnap indul a TV2-n is az első évad csatornapremierként.

Aranyélet logo © HBO Europe


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!