Kiemelt kép

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011) - #marvelmaraton

A Marvel Cinematic Universe (MCU, vagy magyarul: Marvel-moziuniverzum) egy idén 10 éves filmekből és sorozatokból álló univerzum. Ennek első filmje valójában nem az Amerika Kapitány, de nem megjelenési dátum szerint fogok haladni a filmekkel, hanem időrend szerint, melyben az Independent cikkére támaszkodom. A terv tehát egy #marvelmaraton az elmúlt 10 év filmjeiről, kisfilmjeiről és sorozatairól.  Fontos megemlítenem, hogy NEM ismerem a teljes MCU-t, így nyugodtan javítsatok ki, ha valamiben tévedek. :)

Ismertető: Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger) egy szuperhős film, melynek főszereplője Steve Rogers (Chris Evans), aki egy fiatal, gyenge fizikumú srác, aki szeretne katona lenni és harcolni a nácik ellen. A film tehát a második világháború idején játszódik. Rogers jelentkezik a seregbe, de nem tartják katonának valónak és elküldik. Ő azonban nem adja fel és jelentkezik a hadsereg titkos kísérleti programjába, amely segítségével bárkiből izomkolosszust, egy szuperkatonát akarnak csinálni. Az amerikai hadsereg célja a Hydra nevű náci titkos tudományos részleg megállítása, akik szuperfegyverekkel rendelkeznek  és Vörös Koponya vezeti. A céljuk nyilván a világuralom...

(Rogers - Captain America)

Alaptörténet: A film alapja az 1940-es Amerika Kapitány képregény. A téma tehát érthető okokból a második háború. Az erre épülő művek valahogy sosem álltak hozzám közel. Mindig is a vidámabb hangvételű filmeket, sorozatokat szerettem inkább megnézni. De! Ez a témafeldolgozás, ahogy beleviszik a sci-fi elemeket, ahogy belecsempészik a humort, na az valahogy mégis megfogott.  Nem mondom, hogy minden pillanatban lekötött a film, de alapvetően nem volt vele baj. A végén is tetszett az átvezetés a modern korba.

Karakterek: Akiket igazán kiemelnék, meg mondjuk ők vannak a középpontban is: Rogers és Carter. Mint már említettem, Rogerst Chris Evans játssza, Cartert pedig Hayley Atwell. Szerintem tökéletes választások a szerepükre. Megnéztem az Agent Carter kisfilmet is (erről később a blogon) és ott is kíválóan játszotta el a karakterét. Schmidt annyira nem fogott meg, talán még Abraham Erskine, akire azt mondom, hogy remek színészválasztás, bár ő nem olyan sokáig volt a filmben. :) Persze ez szubjektív vélemény.

(Carter)

Ha esetleg valaki még nem látta (tudom, hogy van ilyen, én is most láttam először :D), annak bátran ajánlom.
Megpróbálok adni egy pontot, és majd minden további Marvel filmnek, de ez is eléggé szubjektív lesz, nekem ennyire tetszett: 7/10.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!