Kiemelt kép

Elindult az AppleTV+ streaming szolgáltatás

November 1-jén elindult AppleTV+ néven az Apple streaming szolgáltatása, ráadásul globálisan, tehát Magyarországról is nézhetőek a cég saját gyártású sorozatai és filmjei. Ebben a posztban megpróbálom összeszedni az információkat a szolgáltatásról és a tartalmakról. 

Hogyan érhető el és mennyiért?

Mivel ez az AppleTV nevű alkalmazás prémium szolgáltatása, így mindenképp kell hozzá egy Apple ID, de szerencsére a tv.apple.com weboldalon az Android és Windows használók is tudnak regisztrálni és ezen a felületen minden probléma nélkül megtekinthetőek a tartalmak. 

Az ár 5 dollár (itthon 1890 Ft), de nem árulnak teljesen zsákbamacskát, a bemutató oldalon is kint van a teljes kezdő kínálat és 7 napig ingyenesen kipróbálható. Természetesen reklámmentességet kapunk, illetve az appokból letölthető és offline nézhető minden, párhuzamosan több eszközön. 

Az app egyelőre csak iOS és Mac alapú rendszereken elérhető, de jön hamarosan több Samsung és egyéb okos tévére is. Android mobilokról nincs infó, de a Windows használók nézhetik a webes felületen. Az új Apple eszközt vásárlók pedig 1 évig ingyenes hozzáférést kapnak a teljes szolgáltatáshoz.

Tartalmak

Vásárolt tartalom nincs és valószínűleg nem is ez a cél. Csak saját gyártású, Apple Originals sorozatok és filmek találhatóak meg. Ez jelenleg 7 sorozat és 1 film, de még idén érkezik 2 és legalább két tucatnyi új tartalom lett berendelve, így lesz mit nézni néhány éven belül.

See

Sci-fi dráma sorozat, az első évad 10 részes. A főszerepben Jason Momoa, az írásért Steven Knight, a rendezésért Francis Lawrence felelt. A távoli jövőben az emberi faj elveszti a látás képességét, így a társadalomnak új lehetőségeket kell találnia az interakcióra, az építkezésre, a vadászatra és a túlélésre. Azonban egy napon Voss felesége ikreket szül, akik csodával határos módon látnak. A hír eljut egy királynőhöz, aki meg akarja magának szerezni a gyermekeket, így Vossnak minden erejét össze kell szednie, hogy megvédje családját…

For All Mankind

Alternatív történelmi sci-fi és dráma sorozat. Készítő: Ronald D. Moore, főszerepben: Joel Kinnaman, Michael Dorman, Wrenn Schmidt, Sarah Jones, Shantel VanSanten és Jodi Balfour. A sorozat azt vizsgálja, mi történt volna, ha a globális űrverseny nem ért volna véget a NASA sikerénél… 

Egyéb sorozatok és filmek

  • Snoopy in Space (Snoopy az űrben) – 12 részes animációs sorozat
  • The Elephant Queen (Az elefántkirálynő) - Családi természet-dokumentumfilm. Egy történet összetartozásról, bátorságról és hazatérésről.
  • Helpsters – 6 részes rajzfilm.
  • Ghostwriter (Szellemíró) – 7 részes misztikus családi/tini sorozat.
  • Dickinson – fekete komédia sorozat Emily Dickinsonról. Főszerepben: Hailee Steinfeld.

AppleTV+ logo © Apple


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!