Kiemelt kép

A Tanár: vége az első évadnak

A Tanár sorozatról már volt szó a blogon (az ismertető itt található). Most pedig az első évadról fogok írni, amely szombaton ért véget (május 19-én). A széria az RTL Klub csatorna saját gyártása, amely A mi kis falunk mintájára szintén csak nyolc részes. Egyébként pont Pajkaszeg helyére érkezett a szombati főműsoridőben. Jövőhéttől viszont csak filmek várhatóak. A folytatásról még nincs hír, de szerintem ilyen népszerűség után tuti berendelik.

Ami engem igazán megfogott A Tanárban, az a téma és Nagy Ervin főszereplése. Ez a két dolog tartott a "tévéképernyő" előtt. A Nagy Ervin által alakított Szilárd tanár úr szerintem szuper karakter. Egyszerre van humora, öniróniája, de épp úgy érett, amennyire gyerekes is tud lenni. Például a Klaudia tanárnővel kialakított viszonya is tükrözi mennyire nem tud komoly lenni, de amikor a diákjairól van szó, akkor rá lehet leginkább számítani. Ez a kettősség teszi igazán nagyszerűvé az ő szerepét. A másik fontos tartóoszlopa a sorozatnak a témák. Részenként (tehát nyolc különböző) fontos, mindennapi problémát vesznek elő, amikre Szilárd igyekszik mindig megoldást is találni. Persze az epizódik rövidsége nem engedi meg, hogy igazán mélyen beleássanak egy-egy témába, de már az is dicséretes szerintem, hogy egyáltalán megpróbálják. Az előző posztban már említettem, az első rész az örökbefogadás kérdésével foglalkozik. A többiben pedig: fiatalkori gyerekvállalás, bandázás és ellenségeskedés az iskolában, szerelem, gazdagság, kiközösítés, illetve drog okozta gondok. A folyamatos mellékszál pedig Szilárd-Klaudia viszonya, meg persze a tanárok között kialakult viszonyok.

Összességében egy remek kis sorozat lett ez is. Persze közel sincs olyan szinten még a magyar sorozatgyártás, hogy összehasonlítható legyen amerikai mintákkal, de egyértelmű, hogy az irány jó. Én erre az évadra egy 7/10-et adok, ami az IMDb-s 6 felett van. És remélem jön a folytatás is! :) Neked hogy tetszett? Kommentben várom a véleményeket.

A Tanár logó/képernyőkép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!