Kiemelt kép

Barátból ellenség, ellenségből barát - Billions 3. évad

A Billions (Millárdok nyomában) sorozatról már volt szó a blogon. Részletesen beszámoltam az első, illetve a második évadról is. Most pedig a soron következő 3. etapról fogok írni. A poszt természetesen spoilereket tartalmaz.

Az S3 pár hónappal az Ice Juice-szabotázs után kezd már egy belvárosi irodában. Axe nem kereskedhet, így muszáj, hogy a háttérből szemlélje az eseményeket. A per még mindig tart, miközben Larával sem mennek rózsásan a dolgok. A cég hivatalos vezetője Taylor, aki az előző felvonásban mutatkozott be. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy igazán szuper karakter ő a történetben. Eközben Chuck sem unatkozik. Magára haragította apját és ügyvéd barátját, ráadásul még egy új főnököt is kap az új igazságügyi miniszter személyében, akivel akadnak gondok a tárca vezetése kapcsán.

Az évad során több új szereplőt is megismerhettünk. Oscar Langstraat (Mike Birbiglia) egy üzletember, aki eleinte egészen közel kerül a “kőszívű” Taylorhoz, de aztán sikerül a kapcsolatot tönkre is tenni Axe-nek hála. Grigor Andolov (John Malkovich) már kicsit több szerepet kapott. Egy orosz (egészen fura) milliárdos, aki hatalmas összeget adna Axe-nek, de végül Taylorral is tárgyalni kezd. Szimpatikusnak nem mondanám, de különös stílusával az egyik legérdekesebb új szereplő a történetben. Láthatjuk azt is, hogy néha muszáj egy megkérdőjelezhető tisztaságú pénzes pasassal is üzletet kötni. A szükség feldönti az elveket, szokták mondani. És nem utolsó sorban új igazságügyi miniszter, Waylon 'Jock' Jeffcoat (Clancy Brown) kerül a Chuck-féle cselekményszálba. Meglehetősen sáros és kegyetlenül furfangos alakról van szó, aki bármit képes megtenni, hogy tisztára mossa nevét, amit ki más, ha nem Chuck próbál beszennyezni…

Barátból ellenség. A háttérben Taylor már szövögeti saját hálóját, amibe végül Axe váratlanul bele is sétál. Az évad elején még az AxeCap vezetőjeként ténykedik, majd hirtelen minden indok nélkül elkezd egy saját céget alapítani, saját fejlesztőivel. Végül az éj leple alatt Axe néhány emberével együtt lelép az őt felkaroló, pénzelő vállalattól.

Ellenségből barát. Chuck is elég csúnyán célkeresztbe kerül. Apjára és barátaira nem igazán számíthat. Akit csak lehet sikeresen elkerget maga mellől. Az Ice Juice miatti hatalmas pénzbukás sem tett különösen jót. Ráadásul Connerty is kezd rájönni, hogy volt főnöke nyakig benne van a IJ-botrányban. És ha ez nem lenne elég “akciódús”, akkor Chuck elkezdi saját magát kirúgatni. Saját főnöke ellene nyomozni? Minden következmény nélkül egy furfangos gazembert akar kicsinálni? Nem éppen jön össze neki. Végül kirúgják, helyére persze volt “tanítványa” kerül, aki valljuk be, megküzdött érte. Az ellenségből barát leginkább a záró momentumra vonatkozik, ahol mondhatni kibékül a két ellenfél egymással. Chuck már nem hivatali személy, nincs már gondja felesége főnökével. Ez persze furcsa fordulat így a végére és nem gondolnám, hogy végleges állapot.

A folytatás már elég régen be lett rendelve, de erre, a soron következő 4. évadra azért még várnunk kell. Ha tippelnem kellene, akkor komoly hangsúlyt fog kapni az Axe vs Taylor szál, illetve a Chuck - Axe párbaj sem hiszem, hogy teljesen véget érne. Az S3 még mindig egy izgalmakban gazdag, szuper sorozat, ami nálam simán 9/10.

Billions logo © Showtime


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!