Kiemelt kép

Bejelentések a messzi-messzi galaxis kapcsán - Disney Investor Day 2020 #2

A Disney idén is megtartotta éves nagy prezentációját, a Disney Investor Day-t, amelyen elsősorban jövőévi tartalmakról volt szó, de több távlati terveit is ismertette a tartalomgyártás és szolgáltatásainak nemzetközi terjesztése kapcsán. Az előző posztban megnéztük milyen bejelentések voltak a Marvel Filmes Univerzum kapcsán, most pedig a Star Wars sorozatokról és filmekről lesz szó.

Új film 2023-ban

A Rogue One és a Solo filmek után 2023. december 22-én új antológia film kerül mozikba Rogue Squadron címmel, amelyet Patty Jenkins fog rendezni és írni. Jelenleg annyit biztosan lehet tudni, hogy a film pilóták egy új generációját mutatja be és a saga új korszakát hozza el számunkra. A rendezőnő az amerikai IGN kérdésére elmondta, hogy eredeti sztorinak készül, de ettől függetlenül az azonos nevű játékból és képregényekből is merít majd ötleteket. További információk és egy „teaser” ide kattintva megtekinthető.

Sorozatok

Sorozatok kapcsán sokkal több bejelentés volt, de először érdemes átnézni a már ismert címeket. A jelenleg is futó The Mandalorian-ból már a 3. évad készül, illetve a 2022-ben érkező Andor már forgatás alatt van. Ez egyébként 12 részes lesz és a Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor története lesz, akit Diego Luna fog alakítani természetesen. Valamikor a jövőben érkezik majd Obi-Wan Kenobi 6 részes, saját sorozata is.

És akkor nézzük az újdonságokat! 

Jön az Ahsoka, amely a The Mandalorian egyik spin-offja lesz és a címből is kikövetkeztető, hogy Ahsoka Tano karakter történetéről lesz szó. A címszerepet Rosario Dawson alakítja. Annyit lehet egyelőre biztosan tudni, hogy Favreau és Filoni fog dolgozni a sorozaton.

Az Ahshoka mellé jön még egy spin-off Rangers of the New Republic címmel, amiről sajnos nem sokat tudunk még. Annyi biztos, hogy a The Mandalorian idejében játszódik és szintén Favreau és Filoni gondoskodik a fejlesztésről.

The Acolyte címmel is kapunk majd egy történetet, amely a többivel ellentétben az univerzum sötét oldalát mutatja majd be.

Ezeken kívül csak bedobták a prezentáció során a Lando címet, amely Lando Carlissian saját sorozata lesz és Justin Simien felel érte. Animációs fronton még 2021-ben fog jönni a The Bad Batch és bejelentették a Visions antológia szériát is, amely 10 rövidfilmet fog tartalmazni.

Kiemelt kép és poszterek © Disney, Lucasfilm


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!