Kiemelt kép

Pénz vs Hatalom - Billions 2. évad

A Billions (Milliárdok nyomában)  első évadáról már volt szó a blogon.  Most pedig a második évadról fogom leírni a véleményemet. Ha még nem láttad, akkor nagyon tudom ajánlani. De ezt szerintem annak, aki az első season-t is megnézte, mondanom se kell. :) A poszt érthető okokból ismét kegyetlen spoileres lesz! 

Új szereplő: Taylor

Most mondanom kellene valami jót a karakterről. De a JÓ nem kifejezés! Asia Kate Dillon zseniálisan alakítja Taylor-t. Gyakornokként érkezik az AxeCapital-höz, de hamar kiderül, hogy egy zsenivel van dolga Bobby-nak. Először elemző lesz, majd az elemzők főnöke. Mindenki felnéz rá, vagy fél tőle, ez teljesen mindegy. Egy olyan karakterré válik, akire - még ha csak muszájságból is - mindenki felnéz és van jelentősége a szavainak. Még Bryan is bepróbálkozik nála, de olyan szépen lapattan Taylorról minden szava és álszentsége, hogy azt öröm nézni. Persze Taylor nem az a sima elemző alkat, ő inkább AZ elemző. Mindent a számok irányítanak. Nincs helye semmi másnak, bár mélyen magában elítéli a Bobby-féle pénzszerző megoldásokat...

Barátok és ellenségek

Az évad elején feltűnik néhány új karakter a sorozatban. Ott van a gazdag milliárdos Todd, aki megpróbál mindent elkövetni az AxeCap ellen. Talán a színészválasztás, vagy maga a szerep tehet róla, de nem szimpatikus egyáltalán de nagyon nem. :D De megjelenik egy barát is, aki valójában szintén egy saját érdekeit szem előtt tartó Bobby-ra emlékeztető milliárdos. Ő Lawrence Boyd, a Spartan Ives befektetési bank CEO-ja. Egy hatalmas banki csalás miatt kerül végül letartóztatásra, de Bobby is próbál neki segíteni. Persze csak a saját érdekei után. Végül Boyd lesz az, aki saját jövőjét nézve csapdába csalja barátját.

Wendy is egy egész érdekes karakter ebben az évadban (is). Chuck és közte nem alakulnak jól a dolgok, párterápiára járnak, próbálják rendbe rakni a saját házasságukat. Közben Bobby próbálja visszacsalni a céghez, ami végül össze is jön neki, de mi áron? Valahogy nem érzem igazi barátnak Wendy-t. Valahol az AxeCap és a Chuck-birodalom között mozog érzelmileg és cselekedetek szempontjából is.  

A hatalom és a pénz csatája

Chuck legnagyobb célja az évad során, hogy minél kevésbé legyen nyoma az ő szerepének Axelrod börtönbe zárása kapcsán, de mégis mindenben benne akar lenni, háttérből akar irányítani. Ennek a legfőbb oka a hatalom: kormányzó akar lenni, és ezért a saját vagyonát, családját, barátait is képes beáldozni.  

Bobby azonban más. Csupán azért, hogy Wendy visszajöjjön, képes beáldozni a nyerésre álló csatát Chuck ellen. Képes arra, hogy polgári perek tucatjait állítsa le, csak mert Wendy ezt kéri. Ennek ellenére a sorozat zárásaként képes börtönbe is kerülni az ICEJ részvények miatt, aminek hatására Chuck teljes vagyonát bukta el. 

A folytatásban

Az utolsó rész nagyon király lett. Meg szerintem az előtte lévő is. Teljes mértékben azt hittem, hogy Bobby áll nyerésre, minden a kezére játszik. És az utolsó pillanatban válik horrorrá az egész. Zseniális. Mert most őszintén, melyik idióta áldozna be mindent egy végzetes csel kedvéért? Na ki? 

A folytatás minden kétséget kizáróan jó lesz. Ott van Taylor, ő vezeti a céget... már miatta is érdemes lenne egy esélyt adni a folytatásra. Valahogy kíváncsian várom, ahogy Wendy-ről Chuck megtudja, hogy ő is short-olt. És szerintem ez lesz az egész pereskedés legnagyobb gyengepontja. Nem állítom, hogy emiatt majd szabad lesz Bobby, de hogy Wendy is megütheti a bokáját, na abban biztos vagyok! 

És akkor nézzük, aki eljutott idáig a posztban, az várja-e a folytatást. Dobj egy like-ot, ide a posztra, vagy Facebook-ra. Akkor is, ha szívesen olvasnál még hasonló véleményeket.
Ha jól látom, akkor HBO GO-n 6 rész van kint (3 ebből magyarul is). Szerintem olyan június-ra már lassan végez is az évad.  A S4 pedig már berendelve! :)


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!