Kiemelt kép

SDCC 2018 filmes összefoglaló: trailerek, premierek, infók

Nagyjából másfél hete ért véget a 2018-as Comic-Con, amiről még akkor több posztban is beszámoltam. Külön írtam több stúdió paneljáról (pl. Sony, Warner, Universal), de most egy összefoglalás következik. Először a filmeket vesszük sorra, de pár napon belül egy sorozatos összegzés is érkezik a blogra. A cél összegyűjteni a bemutatott trailereket, fontosabb információkat és az elérhető premier dátumokat.

Warner / DC

 • Aquaman: bemutatták az első trailert.
 • Megkaptuk az első trailert a Shazam!-hoz is, ami alapján biztosan állítható, hogy a humoré és a komikus jeleneteké lesz a főszerep.
 • Wonder Woman 1984: új trailer nem érkezett, de annyi kiderült, hogy nem egy folytatásként tekintenek a filmre, hanem inkább második fejezetként. A cél sem a túlszárnyalás, inkább egy hasonlóan jó film elkészítése. A hangulat pedig garantáltan '80-as lesz. Picit több részlet az IGN cikkében olvasható.
 • A Warner Bros. és a Legendary Pictures közös "MonsterVerse"-ének következő filmje, a Godzilla: Kings of the Monsters is előzetest kapott.
 • Továbbá a Fantastic Beasts 2. része is megkapta első trailerét. Továbbá kaptunk egy különleges posztert is.

További részletek, illetve premier dátumok ide kattintva olvashatóak a stúdió filmjeiről.

Universal

 • A Széttörve és A sebezhetetlen folytatásának, a Glassnak bemutatták az előzetesét, amely hihetetlenül hangulatosra sikerült. Előtte pedig kaptunk három kedvcsinálót is, vagyis főszereplőnként egyet. Premier dátuma: 2019. január 17.
 • A Halloween filmhez nem érkezett új trailer, de egy posztert azért kaptunk. Premier dátuma: 2018. október 25.

A további trailerek és a poszter ide kattintva tekinthetőek meg.

Sony

 • "Mi vagyunk VENOM!" - A Venom film új trailert nem kapott a Comic-Con előadás alkalmából, de a levetített felvételeken az elmondások szerint feltűnik a képregényekből ismert Riot is, aki Venom egyik ellenfele. A karakter egy szimbióta, aki képes gazdatestek között ugrálni. Őt egyébként Riz Ahmed fogja alakítani a filmben. Az elmúlt napokban azonban megérkezett végre a második előzetes is. (berakom ide a posztba is lentebb)
 • A Sony másik filmje, az animációs Pókember - Irány a Pókverzum (Spider-Man: Into the Spider-Verse) is megjelent a rendezvényen, ahol többek közt kiderült, hogy három másik szereplő is csatlakozik a pókszövögetők táborához. Új trailer ehhez a filmhez se érkezett. A bemutató karácsony előtt várható.

További részletek ide kattintva olvashatóak a stúdió filmjeiről.

FOX

A 20th Century Fox stúdió is hozott néhány filmet az idei Comic-Con eseményre.

 • Deadpool 2.: Szipi-szupi kiadás. A nagysikerű Marvel-karakter második filmje is szuper lett. A blogon még kritikát is írtam ezzel kapcsolatban. Most pedig a szerencsések láthatták a bővített kiadást, amihez azóta kaptunk már egy előzetest, illetve hamarosan meg is lehet venni DVD-n.
 • Alita: Battle Angel filmhez is kaptunk trailert, de csak kicsit később. Premier dátuma: 2019. január 3.
 • A Predator - A ragadozó kapcsán is kiderült pár információ, amit az IGN itt és itt összefoglalt. Premier: szeptember 13.

Egyéb filmek

 • A Dragon Ball Super: Broly filmhez is érkezett trailer, erről a Fictivus blogon írtunk.
 • Az ŰrDongó / BumbleBee pedig új posztert kapott.

Kiemelt kép forrása (háttérkép) © A Wallpaper.com
San Diego Comic-Con International logo © Comic-Con International company


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!