Kiemelt kép

Másodjára is tökéletes! - Deadpool (2016)

A héten kezdték a mozikban a Deadpool 2 vetítését, ezért gondoltam ideje újra megnézni az első részt. A hétvégén én is megyek természetesen, várhatóan vasárnap már írok is véleményt róla itt a blogon. Addig is, nézzük milyen volt az előzmény. Igazából a kérdés inkább az, hogy két év után is jókat lehet-e nevetni még a filmen, vagy már másodjára nem is olyan jó?! És a válasz egy egyértelmű IGEN.

A Marvel Comics Deadpool nevű szuperhőse egy önironikus személy, aki saját maga  mellett az egész képregényes univerzumból képes poént csinálni. Szerintem az egyik legjobb Marvel karakter, akit egyébként a 20th Century Fox felmesített meg. Egyébként Deadpool mellett sokat dob a filmen Colossus és Negasonic Teenage Warhead karakter is: orosz akcentus, civakodások, stb. Ryan Reynolds egyszerűen zseniálisan játssza a főszereplőt. De a filmen kívül is mindent megtesz Deadpool népszerűsítése miatt. Szerintem nincs olyan Marvel rajongó, aki ne ismerné a híres Twitter bejegyzéseit, vagy legalább ne hallott volna Reynoldsról valamilyen módon. :)

A film szépen egyensúlyba hozza a jelen eseményeit és a múlt elmesélését, de egy önironikus figura esetén ez elég egyszerűen megoldható azzal, hogy csak elmeséli. A visszaemlékezések végén bele is teker a cselekménybe, mintha valóban ő rendezné a saját szuperhősfilmjét. Összességében egy szuper, mindenkinek ajánlható alkotás lett! De tényleg mindenkinek, hisz túl sok visszautalás nincs az X-Men filmekre. Én sem láttam azokat még, mégis tetszett, és ami a legfontosabb, másodjára is meg tudott nevettetni! :)

Értékelés: 8.5/10.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!