Kiemelt kép

Dimension 404

A RocketJump és a Hulu 2017-es sci-fi sorozatáról lesz szó, a Dimension 404-ről, melyet itthon az HBO A 404-es dimenzió címmel rakott fel streaming szolgáltatására (angolul). Az első évad 6 db 40 perces részből áll, melyek egy-egy különálló történetet mesélnek el. Az egyetlen közös ezekben a 404-es felirat, illetve Mark Hamill narrációja. Róla csak annyit, hogy egyszerűen zseniálisan hozzáadja azt a horror/sci-fi feelinget. Szerintem nélküle fele ilyen jó se lett volna a narráció.

Az évad olyan témákkal áll elő, hogy itt-ott a hideg futkos az ember hátán. De komolyan. Az első rész például arról szól, hogy egy alkalmazás segítségével 100%-os egyezésű partnert kaphatunk. De tényleg, gyártanak nekünk... Vagy ott a 3. rész, amikor egy diáklány azon kapja magát, hogy eltűnt a kedvenc sorozata az univerzumból, senki, de tényleg senki nem ismeri. Ebből aztán időutazás, meg időhurok, meg paradoxon keletkezik. De ezek még a "gyengébb" epizódok. De van itt idegeninvázió mozis szemüvegeken keresztül, vagy éltre kelt játéktermi gépek...

Inkább itt a trailer, szerintem mindenképp érdemes megnézni, de csak ha nem ijedsz meg egy kis horrortól sem. :) Értékelésem 6.5/10.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!