Kiemelt kép

Ez az Exatlon! Románia vs Magyarország + 10 rész után | Exatlon Hungary 1. évad

"...mert ez az Exatlon!" (Palik László)

Két hete indította el a TV2 az Exatlon Hungary-t, amiről akkor írtam is. A műsor lényege, hogy 8 komoly sport múlttal rendelkező bajnok összecsap szintén 8 civil kihívóval. Minden nap újabb és újabb pályákon kell megküzdeniük egymással és közben mentálisan is megterhelő a folyamatos taktikázásoknak és embervesztéseknek hála. Ahogy akkor is írtam, rengeteg eleme nagyon hasonló a Survivor-höz, de a Ninja Warrior is szóba jöhetne a pályák fajtája és nehézsége miatt. A két hét alatt (10 adás) történt jó pár esemény, amiről érdemes írnom.

Új játékos és kiesések. Azt már az első adáskor megtudtuk, hogy itt is lesznek kiesések, de annak módjáról egészen sokáig nem lehetett konkrétumot tudni (jó, persze ez nem igaz, mert a nemzetközi verzióknál utána lehetett volna nézni). A játék menete kb. heti ciklusokra bontható: minden héten van egy biztos kiesés, vagy női vagy férfi versenyző búcsúzik el a mesés főnyereménytől. Továbbá minden héten vannak medálgyűjtő versenyek (ilyenkor mindenki mindenkivel küzd), villajátékok, illetve a kiesési napok előtt bónuszokat lehet szerezni. Illetve persze sérülések is történnek folyamatosan, amelyek súlyossága alapján akár el is küldhetnek valakit (így járt Vass Dóra is, de helyére új játékos érkezett: Gyarmati Panka).

Eddig kiesett: Vass Dóra, Bereczki Krisztián és Miló Viktória
Új játékos: Gyarmati Panka

Kudarcok folyamatosan. A játék pályái egyáltalán nem könnyűek, ezt a tényt az is bizonyítja, hogy kb a második hét végéig folyamatosan vesztették el a versenyeket a Bajnokok, ami azt jelenti, hogy a Kihívók jelenleg jobbak és egészen a második heti villajátékig ők is uralták a villát. Ennek ellenére a második kiesési játékot is a piros csapat vesztette el, így jelenleg 6:8 a bajnok:kihívó arány. Ha valaki követi és figyelmesen nézi az adásokat, az láthatja, hogy ez mekkora hatalmas előnyt ad a kékek számára, hiszen két játékos is tud pihenni (egy női és férfi versenyző jelenleg), nem kell minden körben mindenkinek részt vennie és akár taktikázhatnak is úgy (ha jól jön ki a lépés), hogy naponta pihen valaki. Én azért kíváncsian várom azt a pontot, amikor a bajnokok is tudnak legalább kétszer egymás után nyerni.

Románia vs Magyarország. Kedden érkezik egy különleges epizód, amiben a magyar exatlonisták csapnak össze a románokkal, amihez hasonlót egy nemzetközi versenysorozatban se láttam még (Facebook-on írjátok meg, ha ti tudok ilyenről). Nagyon várom már, hogyan tudják szépen megoldani, de elvileg nem ez lesz az egyetlen ilyen, illetve az is tuti, hogy semmilyen mértékben nem érinti a lokális helyzetet, maximum jutalmat/jutalmakat lehet szerezni majd (de ez nem biztos, csak olvastam valahol). Jó kis adás lesz! Szóval kedden mindenképp érdemes a TV2-re kapcsolni. ;)

Egyébként ha van igény ilyen posztokra, akkor Facebook-on írjátok meg kommentben, a megosztásokat is köszönjük! A terv az, hogy néha jelentkezem a friss és érdekes történésekkel, elvileg még elég sok héten keresztül zajlik a verseny, így nem biztos, hogy kéthetente, sőt!

Exatlon Hungary logó © TV2 Csoport


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!