Kiemelt kép

Fanni vs Dávid - Ilyen volt a magyar Survivor 4. évada

Egy hete ért véget a magyar Survivor 4. évada, A túlélők viadala. Az RTL Klub hétköznap esti műsora sorra nyerte a népszerűségi “versenyt”, így teljesen egyértelmű volt, hogy lesz 5. évad is, amelyre már lehet is jelentkezni.

Az első 20 részről szóló összefoglaló posztomban még arról írtam, hogy a Bayani törzs megalakulása sem bontotta fel a korábbi szövetségeket, de az utóbbi hetekben ez a helyzet teljesen átalakult, sőt, meg is fordult a Gagambás fölény, amely az elején kialakult. Beni megnyerte a második védettségi játékot, aztán elvesztette a következőt, így egyértelmű volt, hogy a “nyaraló srác” szemet szúr a többieknek és kiteszik. Ekkor borult minden, elkezdtek sorra kiesni a Gagambások és a Fanni-Alexandra-Tamás hármas jutott el egészen a fináléig, amelyhez végül Dávid csatlakozott negyedikként a holtak szigetéről. Az utolsó feladatok során kiesett Szandra és Tamás, így kialakult a Fanni vs Dávid helyzet.

A végső törzsi tanácson aztán mindenki nekiesett mindenkinek, amit persze meg is lehet érteni, meg nem is, hiszen ez csak egy játék. A szavazatok is elég érdekesen alakultak. Dávidék olyan szinten be tudták csapni Tamást, hogy ő végül az esze helyett a szívére hallgatott, így kialakult az 50-50%, de mivel Dávid nyerte a párbajt, ezért egy szavazatot semlegesíteni tudott, ami persze Robié volt. Egészen pontosan 5:4 arányban ő kapott több szavazatot, vagyis a Túlélő címet ő szerezte meg a 20 milliós nyereménnyel együtt.

A játékosok 42 napig voltak a szigeteken, ami alatt komoly barátságok és ellentétek alakultak ki. Ez a döntőben is elég látványosan előjött. De ettől érdekes ez a játék. Lehet ésszel is játszani, meg lehet úgy, hogy közben nem rúgod fel a saját elveidet. Példaként lehetne felhozni Tamást vagy épp Gábort, mert teljesen eltérő karakter a két srác, illetve ott van Beni is, aki végig nyaralásként fogta fel az egészet, ami megint más játékstílus. De a játékot végül Dávid nyerte, amit fura módon sokan megkérdőjeleztek. Olvasgattam elemző cikkeket, blogon kommenteket, amik csalásként tekintettek az RTL egyes reakcióira, mintha kedveztek volna végig Dávidnak (családtagok levele, mint utolsó esély, vagy épp fináléban a párbaj közben megváltozott szabály), de egyértelműen bármelyikük megérdemelte volna a győzelmet, kár is ezen rágódni. Ha Fanni végez hamarabb a párbajon, akkor meg ő nyert volna. Kell azért ehhez a játékhoz egy jó adag szerencse is a rengeteg taktika és játékokon nyújtott teljesítmény mellett.

Mindent összevetve izgalmas 35 adáson vagyunk túl, ami jól mutatja, hogy az RTL a tavalyi után is képes volt jobb évaddal előállni. Kell ez a műsor, igény az van rá, az amerikai verzió most jár a 37. évadánál… Én mindenesetre már várom az újabb őszi premiert. A Facebook-on pedig írjátok meg, ti hogyan látjátok az évad eseményeit. :)

Ingyenes stock fotó © Pixabay (forrás)


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!