Kiemelt kép

A hihetetlen Hulk (2008) - #marvelmaraton

A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk) a Marvel Moziverzum második filmje, amelyet a múlthéten kezdett #marvelmaraton miatt végre sikerült megnéznem.

A film főszereplője Bruce Banner (Edward Norton), aki egy tudós és egy rosszul elsült kísérlet miatt képes nagy zöld tomboló szörnnyé változni. Ha kellően felidegesítik, akkor ő lesz Hulk. Ez egyébként neki nem igazán tetszik. Ha ez nem lenne elég gond, akkor ráadásul még a hadsereg is szeretné felhasználni a felfedezett szuper erejét és persze ehhez el is kellene őt kapni… itt indul a történet.

A 2008-as Hulk összességében nem egy rossz film, de egy picit kilóg az MCU-ból. A legizgalmasabb része egy 20 perces jelenet, amikor Blonsky ellen küzd, aki egy továbbfejlesztett Förtelemmé válik. A maradék bő egy órában megismerjük Betty-t, Ross tábornok lányát, megpróbálják kiszedni Bruce-ból az átváltozás képességét, majd egymásba szeretnek. Ha nem egy szuperhős film lenne, hanem egy sima Hulk story-mesélő romantikus vígjáték… Mert egyébként a történet jó csak jobban fel kellett volna vezetni, hogy most mégis mi ez a Hulk, hogyan jött létre, de ehelyett kb az üldözés és bujkálás közepébe kerülünk. Meg hiányzott az az igazi szuperhősös hangulat, ami egy Bosszúállókban például sokszorosan megvan.

Ha nem hasonlítom össze a többi MCU filmmel, akkor egy egész jó, másfél - két órás kikapcsolódást tud nyújtani. Én kifejezetten szeretem az olyan filmeket is, ahol nincs különösebb akciójelenet, ahol nem verik szét a fél várost. Ha azonban egy kifejezetten ilyen moziélményre vágyom, akkor meglepődve tapasztalom, hogy egy kissé erőltetett 20 percen kívül kb semmi sincs, amiért fizettem. Ezen viszont lépjünk túl és értékeljük a filmet úgy, mintha nem egy Avengers-t felvezető hype-film lett volna. :) A színészi játékból leginkább Nortont emelném ki. Az ő alakítása nekem kifejezetten tetszett. Egész jól játszotta a rá szabott szerepet Liv Tyler (“Betty”) és William Hurt (“Ross tábornok”) is. A film egyébként legnagyobb alakítását szerintem Robert Downey Jr. (A Vasember) nyújtotta… na jó csak viccelek, de szuper volt látni, hogy még ha csak pár percre is, de megjelent a filmben Tony Stark.  

A film értékelése

Összességében én egy 6/10 (Nem volt rossz) értékelést adnék a filmre.

A hangulat összességében nem rossz, 7/10.
Színészi játék: nem éreztem egyik színésznél sem, hogy különösen bele kellene kötni. 8/10.
Történet: Az alap story vállalható, néhol picit lapos, de 6/10.
Rendezés: ezzel volt inkább bajom. 5/10.
Látvány: lehetett volna jobb is. 5/10.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!