Kiemelt kép

GoT 8x02: Az Éjkirály már a kapuk alatt!

Április közepén kezdett a Trónok harca (Game of Thrones) befejező évada, amelyről akkor be is számoltam. Most pedig már a második rész is elérhetővé vált HBO GO-n (illetve természetesen megvolt a tévés premier is). Erről lesz most szó!

A poszt spoilerek tartalmaz! Előtte ne felejtsd el megnézni! (ne torrentről, tele van állítólag vírusokkal… én szóltam!)

Az előző rész egyértelműen a nagy találkozásokról és a seregszemléről szólt. Most ki sem mozdultunk Deresből (Winterfell), ahol láthatjuk a csatára való készülődést, de előtte még végignézhetjük Jaime Lannister tárgyalását, ahol természetesen megbocsátást nyer és Deresért harcolhat. Azért erre senki se számított korábban. Két Lannister és megannyi régi Stark-ellenség védi most Derest. 

Kiderül Stark-Targaryen család számára az is, hogy Cersei csúnyán becsapta őket. Érezhető a várban is a feszült hangulat, hisz már tudjuk, hajnalra ideér a halál (és serege), ami elől csak kevesen fognak megmenekülni valószínüleg. Közben Sansa és Dany a lehető legjobb időpontban a jövőről vitáznak, Jon pedig bevallja, hogy ő a valódi trónörökös. Ebből már látszik, hogy ha véget is ér a csata, békére még csak véletlenül sem érdemes számítani. 

A valódi félelem talán Arya-n látszik meg leginkább, aki a 8 évad alatt nem látott érzékeny oldalát mutatta be a nézők számára. Ő, aki eddig mindent és mindenkit képes volt megölni, aki listát írt az ellenségeiről és sorra végezte őket ki… Szóval a rettenthetetlen Arya Stark helyett egy felnőtt nőt látunk, aki még utoljára, mielőtt (esetleg) meghalna, meg akarja tapasztalni milyen a szeretkezés. Igazán emberi momentum, ahogy az is, amikor Jaime lovaggá üti Brienne-t a nagy iszogatások és éneklések közepén.

A rész zárásaként még egy utolsó seregszemlét láthatunk: megérkezett a Holtak serege, az Éjkirály már a kapuk előtt áll. A 3. epizódban már biztosan jön a csata, amit én már nagyon várok. Vajon hányan és kik élik túl? Esetleg győznek a holtak és Deres urai zombi módjára mennek látogatóba Cerseihez? Biztosan vicces zárás lenne. :)

Egyébként zseniális zárása volt az epizódnak a dal is. A szövegét Facebookon meg is osztottam reggel, ha valakit érdekel. Videó:

Game of Thrones logo © HBO


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!