Kiemelt kép

GoT 8x04: DRACARYS! - Az utolsó Stark

Április közepén kezdett a Trónok harca (Game of Thrones) befejező évada, amelyről már többször volt szó itt a blogon. Az előző részről a véleményem itt olvasható. Most pedig a hétfői “The Last of the Starks” (8x04) című epizódról lesz szó. Természetesen, ha még nem láttad, előtte érdemes pótolni. Spoilerek következnek!

A deresi csata után vagyunk. Elégetik a halottakat, ünnepelnek, majd kezdődik a harc a trónért. Ennyiben is össze lehetne foglalni a részt, vagy lehetne azt is mondani, hogy az egyik legmegosztóbb és legkevésbé kedvelt epizód volt a 8x04. A kritikák és nézői pontszámok (IMDb, Rotten Tomatoes, stb) szerint elég sok embernek nem tetszett, amivel az én véleményem nem teljesen egyezik meg. Szerintem jó volt, hiszen végre újra politika, taktikázás (és világos) volt, amit az előző évadok során már megszokhattunk. 

Kiderült a Starkok számára, hogy kicsoda valójában Jon Snow, amit Sansa-nak köszönhetően megtudott Tyrion, ő pedig Varys-nak adja tovább a hallottakat. Hajszálon múlik, hogy megtudja mindenki, hiszen Dany egyre inkább kezd megbolondulni és ez Tyrionnak és Varysnak nem nagyon tetszik. Elindult tehát a háttérben a taktikázás és simán el tudom képzelni, hogy Dany a halálba rohan a következő részekben. Már egy sárkánya maradt csak és nem igazán van komoly serege sem. De ő mindenképp akarja a trónt, aminek egyik tanácsadója már áldozatul is esett, akinek utolsó szava csak ennyi volt: “Dracarys!”.

Már csak két epizód van hátra, amely biztosan tartogat még meglepetéseket. Ti várjátok már az 5. részt? Addig is itt az előzetese:

Game of Thrones logo © HBO


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!