Kiemelt kép

GoT 8x06: The Iron Throne - Véget ért a sorozat!

Április közepén kezdett a Trónok harca (Game of Thrones) befejező évada, amelyről már többször volt szó itt a blogon. Az előző részről a véleményem itt olvasható. Most pedig az utolsó, a “The Iron Throne” (8x06) című epizódról lesz szó. Természetesen, ha még nem láttad, előtte érdemes pótolni. Spoilerek következnek!

Romok. Romok mindenhol. A város nagy része leégett, Tyrion-t pedig árulás miatt tömlöcbe zárják. Jon még fel sem fogja mi történt, de Tyrionra hallgatva megöli szeretett királynőjét, akit látványosan Drogon magával visz, miután a Vastrónt megsemmisíti. Persze Jont árulás vádjával bezárják, de Tyrion és a birodalom legnagyobb fejesei összeülve megvitatják mi legyen. Sansa megkapja északot, Bran lesz a király, Jon pedig megy falra, Arya viszont nyugatra hajózik felfedezni a térképen túli tájakat. Nem sokan számítottak erre a befejezésre. Már-már happy endnek is mondható, hisz Jon nem akart király lenni, a zsarnok uralkodók korának is vége. Végre odaillő emberek kapnak helyet a királyi tanácsban, stb.

Az értékelések persze nem túl fényesek. Szinte csak arról lehet olvasni, mennyire elrontották ezt az évadot, meg ugye a regény nélkül rossz irányba vitték el a sorozatot. Szerintem van minimális igazság ezekben a kijelentésekben, de azért nem volt annyira szörnyű ez az évad szerintem, mint az IMDb és a RT számok mutatják. Tele volt hibákkal, de még mindig az egyik legjobb sorozatról beszélünk, aminek a befejezését mindenki kicsit másképp képzelte el. Elvileg a regényszéria majd más lezárást kap, így arra mindenképp kíváncsi leszek. 

Westeros világával még fogunk találkozni. Jövőre várható az előzménysorozat pilot epizódja és ha az sikeres lesz, akkor még bőven lesz mit néznünk. Szerintem az is lehet akár jó is, mert a Másokról alig tudunk valamit. Westeros világa ráadásul elég nagy ahhoz, hogy több spin-off is berendelést kapjon, amik forgatókönyvén állítólag már dolgoznak. Én pedig nyáron végig akarom olvasni a regényeket, amikkel meg akartam mindenképp várni a sorozat végét. Majd arról is lesz poszt a blogon.

Nektek hogy tetszett az utolsó epizód/évad? 

Game of Thrones logo © HBO


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!