Kiemelt kép

Hazai művészfilm streaming indult: Cinego.hu

A napokban elindult egy új hazai streaming szolgáltatás, a Cinego, amelyen filmeket lehet kölcsönözni vagy letölteni. Itthon és külföldön is sorra indulnak a különböző VoD szolgáltatások, szóval jogos lehet a kérdés: miért írok erről külön? 

A Cinego.hu egy igazi hiánypótló szolgáltatás, hiszen bevett szokás, hogy a nemzetközi és magyar művészfilmeket nem, vagy csak nagyon korlátozottan vetítik a mozik. Vannak ugyan artmozik, de ezek is inkább Budapesten és csak rövid ideik tűzik a minőségi, de rétegfilmeket műsorra. Mostantól azonban karnyújtásnyira, párszáz forintért elérhetővé válnak teljesen legálisan ezek a filmek.

Miről van pontosan szó? 

A Cinego.hu a magyar és nemzetközi filmfesztiválokon bemutatott vagy díjazott filmeket kínálja letölthető vagy HD-ban online megtekinthető formában. Ennek díja változó filmenként, de 650-900 Ft kb egy kölcsönzés és ennek közel duplájáért akár MP4-ben is le tudjuk tölteni. Van havi és éves előfizetés is, amivel éves szinten 15ezerért szinte(!) mindent meg lehet nézni a kínálatból. 

A könyvtárban jelenleg olyan címek is megtalálhatóak, mint például az idei Oscar-díjas Élősködők, a magyar Napszállta vagy a FOMO, de komplett kategóriányi Cannes fesztiválon bemutatott alkotás is elérhető.

Az összes film listája ide kattintva tekinthető meg. Egy adott film adatlapját megnyitva pedig a részletes díjak is elérhetőek. Jó filmezést mindenkinek! :)

Kiemelt kép © Cinego.hu


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!