Kiemelt kép

Star Wars 9 szereplők, Spíler 2/X, Disney-FOX - Ezen a héten #5

Spíler2 TV és Spíler Extra hamarosan

A TV2 Csoport még korábban bejelentette, hogy valamikor indítani fognak egy Spíler2 és Spíler3 TV csatornát, és még akkor át is nevezték Spíler1 TV-re a már létező sportcsatornájukat. Most pedig az is kiderült, hogy augusztus 11-én fog elstartolni a 2. Spíler, amin többek között az UEFA Bajnokok Ligája és a La Liga mérkőzései is láthatóak lesznek.

Továbbá egy OTT szolgáltatás is indulni fog Spíler Extra néven, amelyre a szolgáltatóknál lehet majd előfizetni. A két csatorna tartalmai mellett több száz focimeccs, jégkorong, MotoGP is elérhető lesz és akár 5 párhuzamos élő mérkőzés közül is lehet majd választani. Bővebb információk és jelentkezés: spilerextra.hu.

Disney-FOX: a részvényesek is rábólintottak

A Disney megvette a FOX-ot. Ez még decemberi hír, de csak most vált teljesen biztossá a felvásárlás. Az év első felében több problémába is ütközött a Mickey egeres cég. Az egyik a Comcast volt, aki szintén ajánlatot tett, de persze a Disney kicsit mélyebbre nyúlt a zsebében és rálicitált egy nagyobb összeggel. Hetekkel ezelőtt pedig a Comcast vissza is lépett. Az amerikai törvényhozás is rábólintott az üzletre. Már csak a két cég részvényeseinek kellett igennel szavazni, és ez természetesen meg is történt. A Disney-FOX összeolvadás tehát valósággá vált.

Ez azt jelenti, hogy a Disney tulajdonába kerül a 20th Century Fox stúdió rengeteg népszerű filmes jogával együtt. Többek között az összes Star Wars-jog visszakerülhet a Lucasfilmhez, az X-Men pedig a Marvelhez. De persze a Disney hamarosan induló saját streaming szolgáltatásának is jót fog tenni a sok szuper FOX-film. :)

Star Wars Episode IX: hivatalos stáblista információk

Pénteken bejelentette a Lucasfilm a jövő decemberben érkező Episode IX szereplőinek listáját. A Skywalker saga utolsó filmjében visszatér több régi karakter is: Luke Skywalker, Leia és Lando. De korábbi filmekből megismert színészek is megjelennek majd az új trilógia lezáró epizódjában. A rendező pedig J.J. Abrams lesz, aki Az ébredő Erőt is rendezte. A forgatás augusztus elején kezdődik a londoni Pinewood Studios-ban.

A teljes lista:

  • Visszatérők: Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Hux), Kelly Marie Tran (Rose), Joonas Suotamo (Chewbacca), Billie Lourd (L. Connix)
  • Új szereplők: Naomi Ackie, Richard E. Grant, Keri Russell
  • “Veterán” szereplők: Mark Hamill (Luke), Anthony Daniels (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando)
  • Visszatér Leia karaktere is Carrie Fisher színésznővel forgatott, de fel nem használt jelenetek segítségével. Tehát nem más fogja eljátszani a karaktert és nem nem is lesz CG.
  • Zeneszerző ismét John Williams lesz.

További részletek és forrás: StarWars.com cikke.

20th Century FOX, Walt Disney & Star Wars logo © FOX/Lucasfilm/Disney
Spíler1/2/X logók © TV2 Csoport


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!