Kiemelt kép

Ilyen volt a Drága örökösök 1. évada

Január elején egy új napi szituációs komédia sorozatot indított el az RTL Klub csatorna, amely egészen pár héttel ezelőtt volt látható a képernyőn és kiemelkedő nézettségi számokat generált a csatorna számára. 

A sorozat premierjéről még januárban írtam a blogon, azóta több, mint 4 hónap telt el és összesen 81 rész került adásba. Az alaptörténet egyébként nagyon egyszerű: adott egy pesti család és a vidéki nagypapa, akik sose beszélnek és találkoznak. A nagypapa fura végrendeletet készít, majd meghal váratlanul. A végrendelet hatalmas vagyont jelent a Szappanos család számára, de cserébe egy “játékon” kell részt venniük: egy évig Ökörapátiban, egy kis faluban kell élniük. Aki megszegi a játékszabályokat, az elesik a hatalmas vagyontól. 

A népszerűség egyébként nem meglepő. Egy hasonlóan humarra alapozó, faluban játszódó sorozat már bizonyított, ráadásul a téma is alkalmas arra, hogy akár egy egész család leüljön a tévé elé (kortól függetlenül). A karakterek szerethetőek, a cselekmény humoros, rejtélyekkel teleszőtt. Van itt nőcsábász, pletykás falusi, szerencsejátékos, munkakerülő és még rengeteg személyiség, akiknek egy egész évig kell elviselniük egymást. Vajon ki bírja ki a végéig?

Az RTL berendelte a 2. évadot is, de az talán valamikor jövőre várható (pontos infót nem lehet tudni, a forgatások nyáron indulnak). Mivel közel azonos számú nap telik el, mint ahány rész, így még elég sok epizódra lehet számítani, ha hasonlóan népszerű lesz jövőre (?) is. Szerintem egy szuper kikapcsolódás, melyet ajánlok mindenkinek, akinek pl. A mi kis falunk is tetszik. Visszanézhető RTL Most!-on, de ismétlik a Cool csatornán is.

Ui.: érdemes keresni az apró jeleket és rejtélyeket a részek közben (amikből sokra már választ kaptunk), mert ilyen szempontból nagyon jól fel lett építve. Lesznek itt még meglepetések a folytatásban is!

További információk: rtl.hu/dragaorokosok

Drága Örökösök (Ökörapáti tájkép) © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!