Kiemelt kép

Ilyen volt a Munkaügyek - #magyarsorozat

A blogon volt már szó a Duna TV sorozatáról, a Munkaügyekről, amely összesen 6 évadot élt meg. Én pedig végignéztem. Szóval nézzük milyen is ez a Munkaügyek...

Az alapkoncepcióról már írtam, de pár mondatban: adott egy fiktív hivatal, és adott néhány erősen problémás hivatalnok: alkoholista, munkakerülő, beszédhibás, meg persze teljesen százas egyik se volt. Az egész sorozat egy görbetükör, egy irreális szituáció, ami sose történhetne meg. 

Nem fogom évadonként értékelni, mert szerintem jelen esetben teljesen felesleges. Annyit viszont megjegyeznék, hogy valahol a 4. évad környékén kezdett laposodni az egész. Rengeteg poén volt továbbra is, de már fele se tudott igazán megnevettetni. Talán az utolsó évadnál éreztem, hogy úgy követik egymást az epizódok, mintha nem lenne semmilyen szünet. Ezt néha soknak éreztem. Pont azért, mert megragadtak az írók egy kevésbé vicces szituációt, majd azt rétestésztaként elnyújtották. Pedig egyébként nagyon sok sikeres széria építkezik a szünetekre. Van hogy komplett hetek telnek el egy-egy kiragadott jelenet között. Itt is lehetett volna ilyen megoldásokkal élni és szerintem simán megélhetett volna még 1-2 évadot. A végére már a nézettségen is látszott a visszaesés. 

Összességében magyar viszonylatban jó sorozat volt. Még csak véletlenül sem hasonlítható össze egy Agymenőkkel, vagy egy The Middle sitcommal.  Csak érdemes a költségvetésbe belegondolni... azért egy amerikai sitcom bevétel szinten is mérföldekkel jobb. 

A színészek jók, szerethetők a karakterek, főleg az első néhány évadban. Ott van például Robi, aki szerintem sokkal jobban játszotta az űrzsenit, mint az igazgatóhelyettest. Vagy ott van Elvira, aki valahogy értelmét vesztette a sorozat szempontjából érdemi ügyintézőként. Sokkal viccesebb volt, amikor Elvira-Ond vagy épp Elvira-Folyami csaták voltak az irodáért. De talán Tamás távozása volt az a pont, amikor elkezdett minden romlani. Persze Krisztina HR-esként dobott picit az unott társaságon, Ond idióta viselkedése is egész vicces volt az elején.  Talán kifogytak a humorból ... nem tudom. 

Érdemes megnézni? Még szép! De lehetett volna jobb is a vége? Igen! Ha értékelnem kellene, akkor én a teljes sorozatra egy 7/10-et adnék, ami igazából egész jó, és főleg az első pár évad humoráért ennyi.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!