Kiemelt kép

Itthon is elérhetővé vált a YouTube Premium

A napokban elérhetővé vált Magyarországon is a YouTube Premium nevű szolgáltatás, amelyről már Facebookon írtam, de ebben a posztban megnézzük mit is jelent ez pontosan. 

Az előnyök

Itthon eddig nem nagyon volt ilyesmire lehetőség, de mostantól a Premium előfizetéssel eltüntethetőek a reklámok, tehát AdBlock pluginok nélkül is lehet ezentúl élni (a növekvő reklámok, főleg mobilon, rengeteget rontottak a folyamatos zenehallgatáson vagy a videónézési elményen). Illetve ezzel együtt a Spotify-on vagy Netflix-en is megtalálható offline videó/zene letöltési lehetőség is elérhetővé vált. Mobilon ráadásul a sokak által hiányolt háttérben lejátszás is opció mostantól. Megnyitható mini player vagy csak hang módban (pl. zenék, podcastek) bármelyik videó és lezárt képernyővel is “nézhető”. 

A Premium szolgáltatás bevezetésével itthon is elérhető lett a YouTube Music alkalmazás, illetve mindenféle extra díjak nélkül nézhetünk YouTube Original sorozatokat. A Music segítségével rengeteg extra funkciót kapunk és szoros kapcsolatban van a YouTube videókkal, vagyis klippeket is tudunk a lejátszási listákhoz adni, illetve pillanatok alatt tudunk váltani a szolgáltatások között, arról nem is beszélve, hogy megkapjuk a Spotify legfontosabb funkcióit (ezzel komoly alternatívát teremtve a a Spotify-nak itthon is). Az Original sorozatok közé olyan nagyobb címek tartoznak, mint a Kobra Kai, Impulse, Broke, stb. Részletes lista itt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek nem külön-külön értendőek, hanem egy előfizetésként mindent megkapunk.

Mennyibe kerül?

A teljes szolgáltatáscsomag díja 1790 Ft, ami picit több, mint egy HBO GO vagy egy Spotify, de mivel itt tényleg elég sokmindent kapunk “csak” ennyiért, ezért talán annyira nem vészes az ár. Ráadásul az első hónap ingyenes, szóval ki lehet próbálni, megéri-e ez nekünk. Szerintem ez egy hiánypótló dolog és már rég kellett volna itthon is! Ha másért nem, akkor a mobilos háttérben lejátszás miatt érdemes elgondolkodni rajta, ha az ember sokat van úton és zenét/podcast-et hallgat. Engem leginkább ez fogott meg, de a fent említett sorozatok között is lehet jókat találni (persze szinkron nélkül, de jó esetben felirattal).

További információk és kipróbálás: youtube.com/premium (vagy mobilon az alkalmazás menüjéből)

Borítókép / Cover © YouTube


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!