Kiemelt kép

Júliusban indul az NBCUniversal streaming szolgáltatása

Az NBCUniversal a mai napon (január 16.) bejelentette, hogy új streaming (video-on-demand) szolgáltatása, a Peacock július 15-én indul az USA-ban, de előtte a Comcast’s Xfinity X1 és a Flex felhasználók számára korai hozzáférést biztosít április 15-től.

Hazai indulásról (vagy egyáltalán ennek tervéről) sajnos nincs információ, úgy tűnik, hogy egyelőre csak az amerikai piacon lesz elérhető a szolgáltatás egy ingyenes és egy 4.99 dollárba kerülő Premium csomaggal. Mindkettő előfizetés tartalmaz reklámokat, a teljes reklámmentesség 9.99 dollárba kerül, de a Comcast és Cox előfizetők a Premium csomagot megkapják ingyen és csak a fennmaradó 5 dollárt kell kifizetniük a reklámmentes élményért. 

Az ingyenes csomag annyiban tér el a fizetőstől, hogy csak néhány részhez férnek hozzá az ilyen előfizetők a saját gyártású tartalmakból, a teljes hozzáféréshez tehát valamennyit fizetni kell. 

Egyébként már legalább 20 sorozat készül kifejezetten a Peacock-ra és rengeteg NBC saját gyártás is itt fog landolni előbb vagy utóbb, szóval az archív tartalom mennyisége a Disney+ platformhoz hasonlóan itt is picit több lesz az első néhány évben. Olyan címek kerülnek fel az indulásnál az archívumból és az aktuális sorozatok közül, mint a Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99 – Nemszázas körzet), a 30 Rock (A stúdió) a Bates Motel - Psycho a kezdetektől, a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló), a Downton Abbey, a Superstore, a Law & Order, a Chicago-sorozatok és még számos más. 

Itt folytatódik a Punky Brewster ikonikus sorozat, a Saved by the Bell és az A.P. Bio. Illetve egyes késő esti műsorok is ide fognak először felkerülni, még a tévés vetítés előtt. 

Forrás: TV Line

Peacock logo © NBCUniversal


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!