Kiemelt kép

Karácsonyi filmek a mozikban (2018)

Az idei karácsonyig már csak pár hét van hátra, de a mozikban már november végétől jönnek az ünnepi filmek, amelyből alig kapunk néhányat idén. Ebben a posztban összegyűjtöm az összes idei mozis premiert, illetve decemberben jövök még egy tévés listával is.

A karácsony mentőakció (Santa & Cie)

2017-es családi fantasztikus vígjáték, amely november 29-től látható a magyar mozikban. Az összes elf lebetegszik, így a Mikulásra hárul a feladat, hogy idén se maradjon el a karácsony, de egy szerencsétlen párizsi landolást követően rá kell döbbennie, hogy nem teljesen úgy működnek a dolgok, mint Lappföldön. Szerencsére egy helyi család siet a segítségére... Alain Chabat rendezte és ő játssza a Mikulást is.

The Christmas Chronicles

A NETFLIX előfizetői sem maradnak saját gyártású karácsonyi film nélkül idén. November 22-én került fel a szolgáltatás oldalára a The Christmas Chronicles, amelynek nincs magyar címe, de durván “karácsonyi krónikák”-ra lehetne fordítani. A történet szerint két testvér meg akarja lesni a télapót, de egy álomszerű és váratlan utazás veszi kezdetét. A főszerepben Kurt Russell.

A Grincs (The Grinch)

Dr. Seuss történetet már sokadjára dolgozzák fel, a mostani egy modern animációs újragondolás. A történet főszerepelője egy undok, zsémbes, zöld szőrmók, vagyis Grincs (Grinch), aki utálja a karácsonyt. A karácsonyi esték során valamelyik csatornának köszönhetően szinte biztos, hogy a 2000-es adaptáció idén is képernyőre kerül. A főszereplő hangját Benedict Cumberbatch adja, magyarul pedig Nagy Ervin szólaltatja meg a jól ismert karaktert. December 6-tól a mozikban!

BÚÉK

Nem konkrétan karácsony, de gondoltam megemlítem ezt a szilveszteri magyar filmet is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy a bulit egy játékkal dobja fel: mindenki úgy fogad hívásokat vagy küld üzeneteket egész este, hogy azt mindenki látja és hallja. De természetesen mindenkinek vannak titkai, amely végeláthatatlan hazugságok sorához vezet, amíg valaki le nem bukik. Goda Krisztina rendezte és a főszerepeket olyan nagyszerű színészek kapták meg, mint például Elek Ferenc, Lengyel Tamás vagy Bata Éva. Premier december 6-án.

Ingyenes stock fotó © Pixabay (forrás)


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!