Kiemelt kép

KérdezŐ (Who's Asking) a VIASAT3-on

A VIASAT3 csatornán is augusztus 27-én kezdődött az őszi műsorrend. A TV2 A Piramissal és a Masterchef VIP-val, az RTL Klub pedig a Nyerő Páros második évadával kezdett. Ezekről itt és itt már írtam, most pedig Gundel Takács Gábor új vetélkedőjéről, a KérdezŐről lesz szó, amely a Who’s Asking című formátum hazai adaptációja.

A játék során két párost ismerhetünk meg, akik egymás ellen versenyeznek 25,50,100, illetve 200 ezres tétekkel. Az érdekességet azonban az adja, hogy nem a műsorvezető, hanem ismeretlenek és ismert hírességek teszik fel a kérdéseket. A műsor tehát nem is igazán a kvízre helyezi a hangsúlyt, hanem a kérdező személyének, illetve a témáknak a megtippelésére. Ebből persze születnek vicces kijelentések, amik megalapozzák a műsor különleges hangulatát.

A játék három fordulóból áll. Első fordulóban 4-4 kérdés, 4-4 tét, amik a helyes választól függően hozzáadódnak a nyereményhez. De nem mindig az adott pár választ kérdezőt, tehát minimális ellenféli taktikázás is belefér. A második fordulóban eldől, hogy kinek lesz a több pénze, mert az játszik a milliós tétekért és ők válaszolhatnak a hírességek kérdéseire. A 10 milliós fődíjért azonban minden kérdésre helyesen kell válaszolni, ami az első 5 adás alatt senkinek se sikerült. De volt már milliós nyeremény, illetve Sony-ajándékok is.

Ha valaki szereti az ilyen jellegű, kicsit inkább beszélgetősebb vetélkedőket, akkor nagyon tudom ajánlani. Én alapvetően a pörgősebb showműsorokat jobban szeretem. Picit épp ezért túlzásnak éreztem, hogy mindenféle bemutatkozások elhangzanak. Bár tény, ennek is célja van. A játékosok egyszer kérhetnek másik kérdezőt. Mindent összevetve egész jó a formátum, amit egy ideig még biztosan követni is fogok, mert egészen megtetszett. Esti kikapcsolódásnak (45 perc reklámok nélkül) tökéletes. Főleg ha a műsorvezetői poénokat is hozzávesszük.

Mikor? A VIASAT3-on 19 órakor kezdődik minden hétköznap. Ha szereted az interaktív vetélkedőket, akkor itt is van ilyesmire lehetőség. További információk a kerdezo.hu weboldalon. Ha azonban csak visszanéznéd, akkor arra is van lehetőség a Viasat Play-en.

KérdezŐ logo © VIASAT3 / Sony Pictures Television


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!