Kiemelt kép

Egy hét a szigeten! - Kezdett a magyar Survivor 4. évada

Elindult a Survivor Magyarország 4. évada. Kezdetét vette tehát A túlélők viadala, amelyen 16 játékos vesz részt. Ebben a posztban összegyűjtöm a fontosabb információkat az évadról és szó lesz az első öt részről is.

A valóságshow során tehát 16 játékos küzd a túlélésért és a 20 milliós főnyereményért két törzsre osztva (8-8 fő, Gagamba és Agila). A korábbi évadokhoz képest eltérés, hogy egy gazdag és szegény sziget van, így a két törzsnek meg kellett küzdenie a jobb szigetért, amelyet a Gagamba nyert meg magának. Az esélyek így eltérőek: a Gagamba szigetén minden van a túléléshez (gyümölcsök, táborhoz elegendő alapanyag, stb.), míg az Agila törzs semmit sem kapott. Szerintem egyébként elég aránytalan a felosztás, de ez a túlélők játéka végülis. Már a játék elején kicseréltek két játékost, tehát senki sem érezheti magát biztonságban és bármikor érheti őket váratlan fordulat.

A játékosok
Gagamba: Alexandra, Beni, Dávid, Gábor, Kitty, Sanyi, Vera, Viki
Agila: Bence, Eszter, Eszti, Fanni, Jérémy, Nóri, Robi, Tamás

Feladatok. Időközönként (kb. 3 naponta) védettségi versenyre kerül sor, ahol védelmet szerezhet az egyik törzs, így nekik nem kell törzsi tanácsot tartani. Ezen a törzsi tanácson a másik csapatnak egy játékost ki kell szavazni a versenyből. Védettségi játékok között olyan játékokra kerül sor, ahol különböző jutalmakért harcolnak a törzsek. Itt “luxus” eszközöket lehet szerezni (pl. létra), amelyek könnyebbé teszik a szigeten töltött napokat.

A cél. A játék végén, amikor már kevesen vannak, egyesíteni szokták a törzseket és onnantól egyéni játék van. A cél a végső Törzsi Tanács elé kerülni, ahol a kiesett játékosok döntenek a nyertesről.

Első hét. Az első öt adás elég pörgős volt. Már a legelső napon fontos célért kellett küzdeni: ki mehet a gazdag szigetre. Ezt akkor nagy fölénnyel a Gagamba nyerte meg. Másnap már védettségi játék következett, amelyen az Agila törzs szerezte meg a védelmet, így a Gagamba törzsi tanácsán egy játékosnak távoznia kellett: Sanyinak (véleménye itt tekinthető meg). A 4. részben egy létráért küzdöttek a törzsek (Gagamba nyerte), a hét utolsó epizódjában pedig a Gagamba szerzett védettséget. Hétfőn egy kiszavazásra kerül majd sor tehát az Agila szigetéről.

Érdekességek. Az amerikai Survivor idén a 37. évadnál tart, mely heti rendszerességgel látható a CBS csatornán (jelenleg David & Goliath alcímmel). A magyar első évad 2003-ban, a második 2004-ben volt, amikor Survivor - A sziget címen volt látható, majd 13 évvel később, azaz 2017-ben Survivor címmel újra képernyőre került és hatalmas nézettségi sikert ért el. Idén szintén az RTL Klub adja Survivor - A túlélők viadala címmel. A műsorvezető Istenes Bence.

Hol nézhető? Az RTL Klub minden hétköznap este adja az új részeket, amelyek vasárnap délben maratoni jelleggel ismétlésre kerülnek. Továbbá online az RTL Most-on is megtekinthető.

Hivatalos weboldal
Epizódok az RTL Most-on
Wikipédia az évadról

Survivor logó © RTL Magyarország + free image pattern


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!