Kiemelt kép

Kezdett A mi kis falunk 3. évadja

Visszatért Pajkaszeg a képernyőkre! Igen, ilyen hamar. Az RTL Klub úgy döntött, hogy az őszi műsorrendet a Nyerő Párossal és a két évadon keresztül sikeres A mi kis falunk sorozatával kezdi meg. A számokat tekintve nagyon is megérte ez a döntés. Most egyébként nem kezdett milliós nézettséggel, de azért így sem panaszkodhatnak. (A második már hozta a milliót.) Ebben a posztban az első két részre szeretnék kitérni.

Nagyjából ott folytatódik a történet, ahol a második évad végén abbamaradt. Az esküvő nem igazán jött össze, de legalább nevethetünk egy jót a falusiak szállodai kalandjain. És persze nem lenne igazán “pajkaszeges” az egész kirándulás, ha nem hagyja Gyuri el már az elején Erikát. Ekkor persze a semmiből előkerül Matyi és minden gond nélkül elmennek ketten egy nászútra… Ketten. Ebből a szituációból aztán lehet bőven poénokat kifacsarni. Hát nem zseniális ez az egész? Ugye, hogy ugye? A második rész már sokkal lazább, történetszál szempontból nem kötődik az előzőhöz. Jön a kampányfőnök. Persze a polgármester a semmiből akar disznóvágást. Konkrétan disznót is lopni kell. Végül persze támogatás helyett teljesen más ajánlattal érkezik az előző évadból megismert hivatalnok. A végén az a fordulat meg egyszerűen zseniális. A pajkarétiek keresik az eltűnt állatot, amit a szemfüles kocsmakalandorok vissza is visznek és már zsebre is tennék a jutalmat (akarom mondani a délutáni pia árát), de Károlyunkat se olyan fából faragták, hogy ne vegyen ilyesmit észre...

A jó hangulatra, a szuper poénokra, a lehetetlen szituációkra és történetekre továbbra is számíthatunk. Ráadásul most (elvileg) kétszer annyi epizódon keresztül. Wikipédián mondjuk 17 van, de majd kiderül. Én még mindig az elmúlt évek legjobb magyar sorozatának tartom és kíváncsian várom a folytatást.

Hol? Mikor? Én RTL Moston szoktam visszanézni, ahhoz ide kellene kattintani. Aki pedig TV előtt ülve nevetne egy jót: szombatonként 20:00-kor megteheti az RTL Klub csatornára kapcsolva. Ismétlések pedig szerda hajnalonként.

A mi kis falunk logó + fotó © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!