Kiemelt kép

Kezdett a Trónok harca befejező évada

Hétfőn hajnalban volt a Trónok harca (Game of Thrones) befejező, szám szerint a 8. évadának premierje. A folytatásra közel két évet kellett várnunk, de azt gondolom ez a rész kárpótolta a rajongókat emiatt. De nézzük sorjában a dolgokat! 

A 7. évad azzal ért véget, hogy Daenerys Targaryen és Havas Jon (Jon Snow) “megállapodást” kötöttek Cersei Lannisterrel, aki persze rögtön kihátrált a dologból, még Jaime sem tudta meggyőzni. Közben láthattuk, ahogy a Mások (White Walkers) áttörik sárkányuk segítségével a falat és elindulnak Deres (Winterfell) irányába. Továbbá kiderült az is, hogy Jon valódi neve Aegon Targaryen.

Az új évad premier része főleg a nagy találkozásokról szólt, igazán meglepő dolog nem történt. Jon és Daenerys megérkezik Deresbe, de ennek nem mindenki örül az északi házak közül. Bran elárulja, hogy a Mások áttörték a falat és újraélesztették Daenerys sárkányát. Sam pedig elmondja az igazat Jonnak. Közben Yara-t kiszabadítja Theon, Euron pedig megérkezik az Arany Kompánia seregével Királyvárba. A rész végén megtudjuk azt is, hogy az Éjkirály lemészárolta az Umber-házat. A Keleti Őrség még megmaradt tagjai pedig elindulnak Deres felé, hogy időben figyelmeztessék Jont, a tél már itt van!

Az első rész tehát tökéletes kezdés volt, Észak készül az Éjkirály elleni csatára, Cersei pedig ellenük szervezkedik. A következő részben megtudhatjuk, hogy Bran toronyból lelökése miatt milyen ítéletet kap Jaime Lannister, illetve az előzetes szerint még készülnek a csatára Deresben. 

Az utolsó évad egyébként összesen 6 részes lesz, ebből az utolsó pár rész majdnem másfél órás lesz. Magyar szinkronnal azonban csak május 12-től lesz látható, addig HBO GO-n (vagy az HBO csatornákon) feliratosan kerül feltöltésre/leadásra az amerikai premierrel egy időben (hétfőn hajnalban, illetve este). Én már várom, hogy mi lesz a folytatásban! Szerintetek ki fog a végén a vastrónra ülni? Talán az Éjkirály?! :)

Game of Thrones logo © HBO


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!