Kiemelt kép

Kezdett a Young Sheldon (Az ifjú Sheldon) 2. évada

Az amerikai csatornákon is elkezdődött az őszi műsorrend. A CBS premiereket itt, az idei sorozatok listáját pedig itt találod. Ebben a posztban a tavalyi újoncról, az Agymenők spin-offjáról, a Young Sheldon (Az ifjú Sheldon) 2. évadának premierjéről (2x01 és 2x02) lesz szó. Az első etapot összegző gondolataimat és az információkat a szériáról itt találod.

A második évad nem kezdett különleges epizóddal, de egyáltalán nem is volt szükség rá, mert így is kellően szórakoztató és szerethető volt. A hangsúlyt végre ismét Sheldonra helyezik a készítők, mert az előző évad zárásakor túlzottan háttérbe szorult (az amúgy szuper színészi játékkal megáldott) nagymama és szerelmi élete miatt. A téma a mindenre elszánt főszereplő különös kalandja a hűtővel és a munka “kegyetlen” világával. A tönkretett hűtő miatt apja szigora lesúlyt és ki kell fizetnie a javítás költségeit: először szembesül a felelősségvállalással. A másik kedvenc karakterem még mindig a gonosz lánytesó, Missy. A kiscsaj egyszerűen zseniális. Nem szerepel sokat, de a beszólásaival nagyon fel tudja dobni az egészet. A nagytesó és a szülők ismét háttérbe szorultak, de ezzel nincs is feltétlenül baj. A második rész a “ki az okosabb” kérdéskörre és a figyelemhiányra összpontosít. Sheldon megismerkedik egy hasonlóan fiatal lánnyal, aki “az ő saját” professzorához jár órára. A szülők pedig végre találkozhatnak egy hasonló cipőben járó apával és anyával, így ki is használják az alkalmat sunyi módon leitatva a másik családfőt…

Összességében egy humoros sorozatról beszélhetünk, aminek a forgatókönyvére egy rossz szót nem lehet mondani. Az persze már más kérdés, hogy a folytatásban is tudja-e tartani a kezdeti lendületet, de ez már egy másik poszt témája. Én mindenképpen követni fogom idén is a fiatal Sheldon kalandjait. Az HBO GO-ra egyébként folyamatosan kerül fel, bár még nincs magyar szinkron, ha valaki arra vár. :)

Young Sheldon logo + Sheldon's photo from poster © CBS


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!