Kiemelt kép

Kezdett az Agymenők befejező évada

Az amerikai csatornákon is elkezdődött az őszi műsorrend. A CBS premiereket itt, az idei sorozatok listáját pedig itt találod. Ebben a posztban az Agymenők befejező (12.) évadának premierjéről (12x01) lesz szó. A Young Sheldon kezdéséről pedig itt esett szó.

The Conjugal Configuration. Ez lett az első rész címe. A 11. évad Sheldon és Amy esküvőjével ért véget, ahol Mark Hamill is fontos szerepet kapott. Erről itt írtam. Nem is indulhatott volna mással az új etap, mint Sheldonék különös nászútjával. A friss házasok Legolandbe látogattak el, amit Sheldon szervezett és percre pontosan be is osztotta az idejüket. Amy azonban a spontaneitás híve, ami megalapozta első komolyabb vitájukat is… Leonard és Penny eközben Amy szüleit próbálják kibékíteni és saját kapcsolatuk hibáira is fény derül… A humorért tehát még mindig nem kell a szomszédba menni. Kellően szórakoztató kezdés és a készítők szerint mindent megtesznek azért, hogy ez az évad méltó befejezése legyen ennek a szuper sorozatnak. Nekem ez az epizód is simán 8/10.

Komolyan vége? Ez már hivatalos. Valamikor nyár elején/közepén volt szó arról, hogy talán itt a vége és nem lesz több évad. A csatorna és a stáb tárgyalásokba kezdett, de végül elkaszálták. Jim Parsons nem írt alá a folytatásra, így ez az S12 lesz az utolsó. Arról lehet vitatkozni, hogy lenne-e még értelme egyébként folytatni vagy sem, de ritka az ilyen sok évados sitcom, így már ennek is csak örülni kell.

Azt nem tudom még, hogy mikorra tervezik a hazai csatornák a szinkronos verziót, de az előzmények két évadonként kerülnek fel az HBO GO-ra, ami ha jól számolom még két hónap (most volt a 7-8. évad, tehát november +2, decemberben vagy januárban így akár már fel is rakhatják).

The Big Bang Theory logo © CBS


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!