Kiemelt kép

Bajnokok vs Kihívók - Kezdett az Exatlon Hungary 1. évada

A héten a Legyen Ön is Milliomos! mellett elindult a hasonlóan jó nézettségi számokkal kezdő Exatlon Hungary, amely a nemzetközi Exathlon/Exatlon formátum hazai verziója. A műsorvezető Palik László, akit már régen lehetett TV-képernyőkön látni. Az ő feladata a műsorvezetésen kívül a versenyek és az események kommentálása.

Az Exatlon formátuma az RTL-en megismert Survivor elemeiből merít, de a cél itt teljesen más. A játék során 8 bajnok (pl. olimpia) és 8 civil játékos, ún. kihívó csap össze egymás ellen. A csapatok nem csak egymás ellen, de egyénileg is megméretik magukat, de a végén persze csak egy ember maradhat a hatalmas fődíjért. A Survivor-ből ismert kieséses rendszer elvileg itt is megtalálható, gondolom kisebb módosításokkal, de az már kiderült, hogy itt is vannak védettségi medálok, stb. A két csapat két külön helyen lakik: van egy jól felszerelt villa és egy zord külsejű faház, melyek sorsáról a közös versenyek döntenek.

A játékosok névsora a következő:
Bajnokok - Bereczki Krisztián, Dombi Rudolf, Fodor Rajmund, Ungvári Miklós, Gelencsér Tímea, Miló Viktória, Rákóczi Renáta, Vass Dóra.
Kihívók - Bán Norbert, Kása András, Mischinger Péter, Rozs Gergely, Görgey Petra, Palásti Ágnes, Salander Dorina, Szabó-Thomka Hanna.

A nevek alapján látható, hogy férfi és női versenyzők egyenlő arányban vesznek részt a játékokon, ami azt is eredményezi, hogy lehet külön női és férfi versenyeket rendezni. Egyébként nem volt még eddig példa vegyes párbajokra: a férfiak csak férfiak ellen küzdenek, ez igaz a nőkre is. A Survivor-nél ez kevésbé volt igaz. Biztos lesz még ennek jelentősége a későbbiekben, mert például egy-egy medált osztottak ki eddig. A kieséses rendszerre leszek nagyon kíváncsi.

A műsor érdekes, én a Survivor-t is nagyon kedveltem. Kevés a beszélgetős rész, több figyelmet kapnak az akadályversenyek, amik a taktikázós részeknél biztosan megváltoznak, de feleslegesen nincs időhúzás ilyen szempontból, ami szuper! Palik László stílusa eleinte fura volt, de összességében passzol a műsorhoz, nincs vele gond. Azzal már picit több bajom van, hogy ismét két órás bruttó műsoridő van, amit biztosan meg lehetett volna oldalni kevesebből is, így hamarabb kezdődhetnének az esti filmek/sorozatok. Ezen bukott meg a Bogaras szülők is: túl későn kezdődött a sorozat.

Én biztosan nézni fogom, majd lehet itt is lesznek időközönként összegző posztok, ha elég érdekesen alakulnak az események, mint a Survivor-nél. Akit érdekel (és nem visszanézi, hanem tévében), az 19:00-kor kapcsoljon a TV2-re, kb 9-ig tart.  További információk: tv2.hu/exatlon.

Exatlon Hungary logó © TV2 Csoport


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!