Kiemelt kép

Kezdett az NCIS: Los Angeles 10. évada

A CBS csatornán négy hete indult a népszerű bűnügyi sorozat, az NCIS: Los Angeles 10. évada, amely az NCIS különleges csapatáról szól és az angyalok városában játszódik. Az évek alatt összeszokott ügynökök ismét egy bonyolult és személyes ügybe keveredtek, amelyből az évad 4. részéig sem tudtak kimászni. Az izgalmas kezdés tehát nem maradt el idén sem. Spoilereket tartalmazó írás következik az első négy epizód eseményeire támaszkodva!

A kilencedik évad végén egyértelművé vált, hogy valakitől búcsúzni fogunk és végül Hidoko (Andrea Bordeaux) távozott is a sorozattól. Őt Mosley-val (Nia Long) együtt ismerhettük meg és sokkal szimpatikusabb volt, mint az új igazgatóhelyettes. Az évadzáró epizód is “to be continued…” felirattal ért véget, de most az egész csapat miatt aggódhattunk. Éppen ezért izgalmas új etapra lehetett számítani. Az első részben természetesen az égő kocsiból mindenki kiszabadul. Kezdetét veheti a küzdelem a túlélésért. Végignézhetjük, ahogy Kensi átvonszolja szerelmét a sivatagon és könyörög, hogy ébredjen fel a kómából. Közben Sam és G sincs sokkal jobb helyzetben. Érzelmes pillanatokban és akciójelenetekben nincs hiány, de végül Mosley-nak köszönhetően fia és a csapat is visszatérhet Amerikába.

Az új évadban feltűnik Kilbride admirális (Gerald McRaney), akit valójában nem most láthatunk először. A 6x04 (2014) epizódban ismerhettük meg. Az ő feladata a csapat feloszlatása lenne, de helyette egy sokkal barátságosabb vezetőt játszik. Simán el tudom képzelni, hogy még később is találkozunk vele. Továbbá visszatér egy epizód erejéig Joelle (Elizabeth Bogush) is, akiről azt hittük, hogy már meghalt.

Senki sincs biztonságban. Azt már megszokhattuk, hogy Hetty csapata a lehető legfurcsább és zűrösebb társaság, aminek köszönheti is a népszerűségét a sorozat és ami ennyire színessé teszi ezt az egészet. Hetty például ismét bújkál, ahogy az előző évadban se sokat találkozhattunk vele. Mosley sorsa egyelőre kérdéses, jelenleg tárgyalás folyik ellene és fiával sincs biztonságban. Kensi és Deeks még mindig fülig szerelmes egymásba. Callen-re is lehet még bőven építkezni történet szempontból. Az ő múltja és apjával való kapcsolata is rengeteg érdekes és izgalmas részt adott már a sorozathoz. Szerintem idén sem fogjuk megbánni, ha kitartunk a széria mellett. De majd tavasszal megírom, ha mégis. :)

© NCIS: LA logo by CBS


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!