Kiemelt kép

Kristófváros kétbalkezes rendőrei akcióban! - Jófiúk ajánló

Egy hónapja volt a premierje az RTL Magyarország legújabb vígjátéksorozatának, a Jófiúknak, amely azóta már az 5. résznél tart és minden vasárnap este látható az RTL Klub csatornán. Ráadásul viszonylag jó nézettségi számokat hoz az RTL számára. A rendező Kapitány Iván, a főszerepben Mihályfi Balázs, Hevér Gábor, Király Dániel, Pokorny Lia és Parti Nóra. 

A Jófiúk is adaptáció (ahogy a legtöbb új magyar sorozat), a spanyol Los Hombres de Paco (itthon Balfék körzet) sorozatra épül, de ez főleg az alap koncepcióban mutatkozik meg. Adott 3 rendőr, akik legnagyobb igyekezetük ellenére is kétbalkezesek és sikerül szinte bármit elrontaniuk. Az egyik baklövésük után új körzetbe helyezik a csapatot, ahol új kihívások várják őket. A helyzetüket nehezíti, hogy a kerületi rendőrkapitány az egyikük apósa. Minden epizódban egy-egy új ügyet oldanak meg, vagy legalábbis próbálnak sikeresen megoldani. Közben pedig betekintést kapunk Gyula családjának mindennapjaiba is.

A sorozat tele van helyzetkomikumokkal, vicces párbeszédekkel, történésekkel és egy pillanatig sem veszi magát komolyan. A karakterek szerethetőek, sőt, a szereplőgárda mérnöki pontossággal lett összeválogatva. Ha bárkit kiveszünk a történetből, akkor már nem lesz pont ugyanolyan jó. A mellékszálak is érdekesek tudnak lenni és elég sokat hozzáadnak az epizódokhoz, de természetesen a renderők akciói és balszerencsétlenségük viszi el a hátán a sorozatot

Aki A mi kis falunkat szerette/szereti, az nem fog csalódni. Hasonló szituációs komédia ez is, csak egy képzeletbeli városrészben, Kristófvárosban és nem egy kis faluban. Be kell vallani, hogy a magyar sorozatgyártás már rég nem elhanyagolható tényező. Megérkeztünk oda, hogy egy Jófiúk vagy A mi kis falunk képes lekötni a tévénézők figyelmét és ezzel komoly nézettségi számokat produkálva a csatornák legnagyobb örömére. Ha tehát egy jót akarsz nevetni vasárnap esténként, akkor az RTL Klubra kell kapcsolni. :)

Kiemelt kép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!