Magyar sikersorozat: A mi kis falunk


(A kép forrása: RTL.hu, hivatalos logó)

Pajkaszeg. Egy nem létező falu, mégis szombatonként egy millió magyar tévénéző követte figyelemmel a teljesen irreális történéseket. A magyar RTL saját gyártású sorozata, A mi kis falunk, jelenleg az egyik legnézettebb hazai sorozat. Az RTL Klub csatornán most hétvégén adták le a 2. évad záró epizódját, és ezzel már 2x8 rész került adásba. Persze meg kell jegyezni, hogy a sorozat a szlovákok Horná Dolná nevű szituációs komédiájának a magyar adaptációja. Az ötlet tehát már külföldön bizonyított, és itthon is szép számokat hozott.

Na de mi ez a sorozat? Az egésznek az alapja egy szegény apró falu, Pajkaszeg, ahol furcsábbnál furcsább szituációkba keverednek a falu lakói.

A szereplők röviden:

  • Károly (Csuja Imre) - a falu ügyeskedő polgármestere, akinek természetesen a falu az első, ha őt magát leszámítjuk.
  • Erika (Lovas Rozi) - a polgármester titkárnője, akinek mindig van egy “jó” ötlete
  • Gyuri (Lengyel Tamás) - a falu edzője, és saját kocsijának ezermestere, amit talán még Erikánál (barátnője) is jobban szeret
  • Laci (Bánki Gergely) - egy igazi álmodozó, főleg Tecáról
  • Teca (Bata Éva) - a kocsmáros, aki mindent bevet egy kis bevételért
  • Pap (Schmied Zoltán) - a falu plébánusa, aki ha lehet szabadulna innen
  • János (Reviczky Gábor) - az állatorvos, aki orvos hiánya nélkül a falu orvosa is egyben
  • Stoki (Szabó Győző) - körzeti megbízott rendőr, aki néha leginkább nyomozónak hiszi magát
  • Szifon, Baki, Matyi - a falu mindig részeg közmunkásai, akik a munkát ha lehet kerülik

A teljes lista megtekinthető a lenti linkek valamelyikén.
A fenti névsor alapján nagyjából sejthető, hogy humorért nem kell a szomszédba menniük a sorozat alkotóinak. Tehát a felhőtlen szórakozás garantált.


Visszanéznéd?
A sorozatot egyébként vissza lehet nézni az RTL Most megújult oldalán vagy a mobil alkalmazásban. Ajánlom mindenkinek, aki nem riad meg egy magyar sorozattól, mert most tényleg kitettek magukért az RTL-nél. Külön érdemes kiemelni, hogy egy igazán jó intro-t sikerült csinálni a sorozathoz, a szlovák verzió közel sem lett ilyen jó. Le a kalappal!

Összegzés:
Nekem nagyon tetszett, épp ezért eleinte RTL-en, majd RTL Most-on néztem szinte a megjelenéskor.  Csak remélni tudom, hogy a csatornánál a szép nézettség hatására nem vetik el a sorozat folytatásának ötletét sem. A szlovák verzió egyébként elég sok évadod megélt, egészen pontosan 7 évadot, ami minden esetre megfelelő ötletforrás egy jópár évad erejéig.

Linkek:
RTL: http://rtl.hu/rtlklub/amikisfalunk
RTL Most: https://www.rtlmost.hu/a-mi-kis-falunk-p_7688


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!