Kiemelt kép

Már letölthető a Chromium alapú Microsoft Edge böngésző - TechCorner #6

A Microsoft Edge nevű böngésző új, Chromium alapú verziója a mai naptól bárki számára elérhető és a redmondi cég hamarosan automatikusan is cserélni fogja a felhasználók gépein a régi EdgeHTML motorra épülő verziót. Azt, hogy melyik verzió fut a gépen, arról leginkább az új logó árulkodik, illetve a build verziószáma (jelenleg: 79.0).

Az új Edge megtartotta a letisztult és megszokott dizájnt, de természetesen alkalmazkodni kellett a Chromium sajátosságaihoz, így teljesen megújult számos funkció, köztük a beállítások menüpont. Az egyik legnagyobb újdonság mégsem ez, hanem a kiegészítők használata. Természetesen eddig is voltak Edge-hez kiegészítők, de mostantól a Google Chrome áruházból is telepíthetjük bármelyiket, hiszen teljesen kompatibilis egymással a két böngésző. Hasonlóan az Opera vagy más Chromium alapú szoftverhez. 

A Microsoft Edge 79.0 a Windows 10 mellett elérhető Windows 7, 8, 8.1, illetve macOS, iOS és Android alapú operációs rendszereken. Ha valaki szeretné több eszközön is használni, akkor jó hír, hogy egy szinkronizálási funkció (a Chrome-hoz hasonlóan) itt is elérhető. Ehhez nem kell más, csak egy Microsoft/Outlook fiók. 

Komoly előrelépés továbbá az Adatvédelmi beállítások teljes újragondolása. A beállításokban szinte mindent testre lehet szabni ezzel kapcsolatban, így aki szereti tudni az adatai milyen módon kerülnek felhasználásra (illetve azt korlátozni szeretné), akkor erre itt van lehetőség. 

Az új Edge innen tölthető le.

Kiemelt kép © Microsoft


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!