Megújult a Honfoglaló vetélkedő

Március 26-án megújult a Duna TV vetélkedője, a Honfoglaló, amely a híres internetes kvízjáték alapján készült és minden hétköznap 19:30-kor adják az említett csatornán. Egy korábbi bejegyzésben már kitértem a vetélkedő részleteire. Ezt ide kattintva elolvashatod.

A megújulás érthető. A statisztikák szerint alig nézi valaki. Persze nem a legjobb az időpont sem. Egybeesik a többi vetélkedővel, és nehezen képes felvenni a versenyt a TV2-n adott A piramissal, vagy az RTL-es korábbi A fallal. Mert egyébként egy nagyon jó kis vetélkedő lenne.

Látványelemek
A műsor eddig is visszaadta a csata hangulatát, de most sokat finomítottak rajta. A korábbi nézők helyett virtuális hadseregek buzdítják majd a játékosokat: egymással háborúznak, katapult animációk vagy épp az animált vártámadás. Utóbbit már korábban is hiányoltam.

Játékszabályok
Korábban csak a játék végén volt lehetséges várakat támadni. Ezt a szabályt enyhítették és hamarabb lehet majd várat ostromolni. Talán pont emiatt lehetőség van a várak visszaépítésére is. Ezek teljesen új taktikákat igényelnek majd és vélhetően színesítik az eddigi játékmenetet is.

A végső összecsapás
Az eddigi bajnokok hetén is már szép összeget lehetett nyerni, azonban most egy új játékhét is bekerült a vetélkedőbe. Ez a bajnokok hetén nyertesek összecsapása a szezon végén. Vagyis 27 bajnok csaphat össze egyenes kieséses versenyben és a 3 győztes 30 millió Forintot vihet akár haza.

Interaktív applikáció
A kedvenc újításom a vetélkedő ideje alatt használható alkalmazás, ahol gyakorlatilag a játékosokkal párhuzamosan válaszolhatunk a kérdésekre, mintha az egy online játék lenne. Az app a lenti linken tölthető le, azonban csak a vetélkedő ideje alatt használható, az ismétlések alatt nem.

Linkek
Vetélkedő applikáció
A honfoglaló műsor oldala

A cikk és a kép forrása: MediaKlikk.hu


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!