Kiemelt kép

Moziban jártam: Deadpool 2 (2018) - Egy igazi családi film?!

Moziban jártam, mint az már Facebook-on és azt előzmény posztjában is jeleztem, a Deadpool 2 filmet voltam megnézni, amely hihetetlenül jó lett. Ha még nem láttad, akkor mindenképp nézd meg a továbbolvasás előtt, de természetesen igyekszem spoilerek nélkül leírni a véleményemet. A képek a trailer videóból származnak, amit a poszt végére be is raktam. :)

Deadpool (Ryan Reynolds) hozza a jól megszokott vicces, önirónikus, mindenkit kiparodizáló, a stúdiónak (20th Century Fox), Marvel-nek, a többi szuperhősnek, és még a DC-nek is beszólogató figurát. De most méginkább hatványozottan van jelen a humor, ami nagyon szórakoztatóvá teszi az egész filmet. Moziban néztem meg, premier után jóval, és még így is rengetegen voltunk. Ebből is sok hasznosat le tudtam szűrni: nem csak nekem tetszett a piros csávó, khm, Szuperman. :D Mellékesen jegyzem meg, hogy nem kicsit meglepődtem, amikor a stáblistás jelenetek előtt egy csomóan elhagyták a termet, pedig azok a poénok sikerültek a legjobbra szerintem. Na mindegy.

A film arra épített, hogy X-force csapat jöjjön létre, amiről már nagyon régóta lehetett tudni. Nagyobb szerepet kapott az előző részből megismert taxis srác is, de az X-men is megpróbálta bevonni Deadpool-t, szóval Colossus és Negasonic is feltűnt, főleg az elején, meg már a végén + Yukio. A film többi részében inkább az új csapat kap nagy szerepet Tűzököllel, Dominoval, Bedlammal és Kábellel együtt. Közülük leginkább Domino (Zazie Beetz) karaktere tetszett, akit folyton Deadpool szívat, hogy az ő képessége (szerencse manipuláció) nem is igazi szupererő. Talán az egyik legviccesebb pont a Tűzökölt kiszabadító jelenet volt az előbb említett kötekedés miatt.

A Deadpool 2 egyébként talán azért is volt igazán jó, mert a viccek mellett tudott komoly is lenni. Az elején szerelmét elveszítette, ami akkora érzelmi sokként érte, hogy meg akart halni. Pont ezért a legmeghatóbb jelenet az ő halála volt, vagy legalábbis a próbálkozások sorozata. Összegzésként még utoljára leírom milyen jó film lett, és adok egy erősen szubjektív 9/10-et. Családi film lett? Kérdezzétek Deadpool-t! Ő megesküdne, hogy igen. Ha pedig még nem láttad, és mégis elolvastad, akkor jó filmnézést! :)


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!