Kiemelt kép

Moziban jártam: Solo: Egy Star Wars-történet

Május 24-én volt a Solo: Egy Star Wars-történet (Solo A Star Wars Story) premierje a mozikban. Természetesen Star Wars rajongóként kíváncsi voltam a filmre, amit a legtöbb kritikus eléggé negatívan értékelt. Ebben a posztban picivel több pozitív gondolat lesz, illetve a saját véleményem. Néhol előfordulhatnak spoilerek.

A történet sokak kedvenc Star Wars karakteréről, Han Soloról szól, pontosabban a fiatalkori kalandjairól. Megtudhatjuk hogyan ismerkedett meg későbbi másodpilótájával, Chewbaccaval, hogyan szerezte meg a Millennium Falcon (Ezeréves Sólyom) nevű űrhajóját, illetve Lando Calrissiannal való megismerkedésüket. De feltűnnek új karakterek is, például Qi'ra vagy Beckett. Egy teljesen jó filmet össze lehet rakni egy ilyen eredettörténethez. De vajon sikerült a Disney által pénzelt Lucasfilmnek, illetve Ron Howard rendezőnek? A válasz nem egyértelmű.

A film jó lett. És nem csak én gondolom így. Rengeteg kommentet olvastam rajongói csoportokban, illetve különböző oldalakon. Hozza azt a jól megszokott Star Wars hangulatot. A zenék jók, a látványra sem lehet panasz. Alden Ehrenreich amennyire csak lehet hozza a korábban megismert Han Solo lazaságát, és még egy picit azt is lehetett érezni, hogy sikerült megteremteni Harrison Ford fiatalabb verzióját. Sok negatív pletykát lehetett hallani a címszereplő színészi képességeiről, de nem különösebben éreztem ilyen problémákat. Solo egyetlen célja, hogy kiszabadítsa Qi'ra-t (Emilia Clarke, ismerős lehet a GoT-ból), és ennek érdekében hajlandó csatlakozni egy zsoldoshoz, Becketthez (Woody Harrelson) is. Lando karakterét Donald Glover színész kapta meg, aki egyszerűen zseniális. Hozza azt a sármos és bajkeverő figurát, akit Billy Dee Williams alakításában nagyon sokan megszerettek. Sokkal jobban passzol ő Landohoz, mint Ehrenreich Solohoz. Csubi pedig itt is pontosan annyira jó, mint mindig. Természetesen egy robotra is szükség volt. L3-37 egy igazán érdekes karakter. Néha épp annyira volt idegesítő, mint vicces. A film kellően pörgős, de ha valaki a fénykardos csatákat várja, akkor biztosan sokat fog unatkozni.

Összességében egy remek Star Wars spin-off film volt, de tény, hogy közel sem olyan jó, mint a Zsivány Egyes, de olyan rossz se, mint azt a legtöbb kritikus állítja. Szerethető, de nyilván közel sem tökéletes. Ha nem rakják be a Deadpool 2 után szinte azonnal, hanem valamikor decemberben jelent volna meg, akkor szinte biztosan más bevételi számokról is beszélhetnénk (a jelenlegi kudarc helyett).

Az én teljesen szubjektív véleményem szerint ez egy 7.5/10-et simán megér.  Jelenleg IMDb-n 7.2, a Tomatometer pedig 71%-ot mutat.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!