Kiemelt kép

Műsorajánló: Álarcos énekes (The Masked Singer HU)

Múlt héten elindult az RTL Klub legújabb showműsora, az Álarcos énekes, amely a The Masked Singer magyar verziója és minden vasárnap este 19:00-kor látható a csatornán.

Elérte hazánkat is a Masked Singer-őrület. Hogy pontosan miről van szó? Hódít egy műsor a világon, amely eredetileg Dél-Koreában indult King of Mask Singer néven 2015-ben az ottani MBC csatornán, amely az elmúlt években amerikai, brit, ausztrál, német és egyéb országok televíziós piacára is betört és ez jó nekünk, nézőknek, mert imádjuk. De tényleg. 

A műsor lényege, hogy hírességek maszkot öltenek és hétpecsétes titok, hogy melyik álarc mögött ki lehet. Színészek, énekesek, internetes hírességek, sportolók, szóval bárki, akinek az „arcát ismerni lehet”. És énekelnek, eltorzított hangon elmesélik a történetüket és a tévé előtt találgathatunk ki lehet az. A négytagú zsűri, pontosabban a nyomozók/detektívek pedig konkrétan a nyomok alapján tippelgetnek és adásonként valakiről lerántják a leplet. A maszkot öltött hírességek párbajoznak egymással, akik közül a közönség juttat tovább egy embert. A többiek „veszélyzónába” kerülnek és az adás végén a zsűrin múlik, hogy melyikük személyazonossága derül ki. Az Álarcos énekes győztese az lesz, aki egészen az utolsó epizódig nem lepleződik le.

A magyar verziót az RTL Klub hozta el, amelyet Istenes Bence vezet és Dancsó Péter, Sebestyén Balázs, Csobot Adél, illetve Gáspár Laci nyomoznak. De persze a hazai tévézésben már megszoktuk, hogy ha az RTL Klub lecsap egy zseniális formátumra, akkor a TV2 is csinál egy olyat. Ez volt a Piramis és a Fal műsoroknál, illetve idén is ez lesz, hiszen a TV2 „Nicsak, ki vagyok?” címmel indítja el egy hasonló stílusú, de román formátum hazai verzióját.

Az Álarcos énekes első epizódja alapján kiderült számomra, hogy egy elég szürreális, de ettől függetlenül érdekes és szórakoztató műsorról van szó, így mindenképp nézni fogom. Már csak azért is, mert ezek után kíváncsi vagyok, vajon kik lehetnek a maszkok mögött. Ami nekem elsőre teljesen hihetetlen volt, hogy a Videómánia YouTube csatornáról ismert Dancsó Péter is helyet kapott a nyomozó csapatban. Elképzelhető, hogy a fiatalokat akarják vele bevonzani a televízió képernyők elé, de ettől függetlenül, szerintem az egyik legjobb embert találták meg a szerepre. :)

További részletek és videók a műsorról az RTL hivatalos oldalán!

Ti nézitek az Álarcos énekest? Írjátok meg kommentben Facebookon/Twitteren, hogy mit gondoltok erről a stílusról.

Kiemelt  kép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!