Kiemelt kép

NCIS: A tengerészeti helyszínelők (sorozatismertető)

Jelenleg 15. évadnál tart az amerikai CBS csatorna népszerű sorozata, az NCIS. Az NCIS a tengerészeti helyszínelők egy bűnügyekkel foglalkozó elit csapata, melynek Leroy Jethro Gibbs a vezetője, aki maga is a tengerészetnél szolgált.

A sorozatot 2003-ban a JAG-ban mutatták be egy dupla epizódban és már a 16. évadról is szó esett. Persze a főszereplők 15 év alatt cserélődtek, de ez az epizódok hangularán nem változtat. Minden részben egy-egy bűncselekményt oldalanak meg, így nem feltétlenül szükséges az előző részek ismerete a sorozat nézéséhez. De természetesen csak ajánlani tudom, hogy első évadtól nézd meg, ha kedvet kaptál hozzá.

Rengeteg hasonló sorozatot indított a CBS és a konkurens csatornák is, de talán egy sem ért el ennyi évadot. Az oka szerintem a szereplőkben keresendő (személyes véleményem). A csapat sokszínűsége sokat ad pluszba az amúgy is érdekes cselekményhez.

Gibbs egy maradi figura, aki a nyomógombos mobilok korszakában érzi jól magát, és sokkal többre tartja saját megérzéseit, mint a nyilvánvalónak tűnő bizonyítékokat.
Abby a csapat egyik meghatározó alakja, hiszen ő a törvényszéki szakértő, aki laborjában csodákra képes. A legapróbb nyomokból is lehetetlen megállapításokat képes tenni és nem mellesleg ő a csapat “Abby-je”, akihez bármilyen személyes probléma esetén bátran lehet fordulni.
“Ducky” az idősebb korosztályt képviseli, aki kiváló orvosszakértő, Palmerrel, az asszisztensével együtt. A 15. évadban már nagyobb szerepet kap James Palmer.
És nem utolsó sorban a csapat nem lenne teljes egy kocka és egy nőcsábász nélkül, meg persze egy női különleges ügynökön kívül. Timothy McGee egy igazi számtech zseni, ha kell Abby-vel számítógépes rendszereket törnek fel vagy vírusok elől védik meg a teljes NCIS hálózatot. A többiek az első évad óta cserélődtek, talán DiNozzo volt a legtovább (13 évad) a csapat “elsőszámú” különleges ügynöke. Az egyik legfájóbb pont volt a sorozat életében, amikor a 14. évad már nélküle indult el.
A lenti linkeken megtekinthető egyébként minden szereplő.

Ha Neked is felkeltette az érdeklődésedet a tengerészeti helyszínelés, és felmerült benned, hogy hol lehetne megnézni a kezdetektől, akkor jó hírem van, a Duna TV az első évadtól adja, vagy angolul fent van a CBS oldalán is. A friss évaddal a TV2 Csoport Prime nevű csatornáján lehet találkozni, most épp a 14. évadot ismétlik. A 11. évadot pedig az AXN vette fel a kínálatába.

A hivatalos honlap ide kattintva elérhető a CBS oldalán.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!