Kiemelt kép

Nyomd a gombot, tesó! - elindult Majka új műsora

Hétfőn elindult a TV2 új, saját fejlesztésű vetélkedője, a Nyomd a gombot, tesó! A játék több ismert vetélkedőt is ötvöz. Merít elemeket a Bezár a bazár, az 50 milliós játszma és az Áll az alku című műsorokból. A műsorvezető Majka (Majoros Péter), aki egyébként a játék kitalálója és társproducere is. 

A Bezár a bazárhoz hasonlóan itt is több forduló van (összesen 7) és minden fordulóban kvíz és egy ügyességi játék is helyet kapott. A kvíztoronyban 8 emléket szimbolizáló zsetonnal gazdálkodik a két játékos, ezeket rakhatják 4 válaszlehetőségre, de nem tudják melyik mennyit ér. Ha 10 másodpercen belül tudnak meghatározások nélkül is válaszolni, akkor egy zsetonról megtudhatják abban mennyi van, illetve értelemszerűen ilyenkor nem is veszítenek zsetont se.

A fordulók második szakaszában valamelyik játékos (random valaki) lezuhan a mélybe egy lift segítségével és ott időre a kijelölt tárgyakat kell összegyűjteni, illetve mindegyik után meg kell nyomni a gombot stb.  Természetesen itt is időben ki kell jutni, pontosabban meg kell nyomni a falon egy gombot és összesen 25 millió gyűjthető.

A kvízben és az arénában is van ráadásul segítségkérési lehetőség. Van egy aranygomb, ami egyszer kérhető és egy feladatot kell fix nyereményért végrehajtani, illetve van meghatározás cserélési és fix játékos leküldési lehetőség is. 

A játék hangulata egyébként nagyon jó, és a nettó egy órás játékidő sem vészes, viszont vannak bőven hibái a műsornak. Itt is megvan a szokásos időhúzás, ami nem biztos, hogy szükséges lenne. A kvíznél egyesével vagy kettesével veszik el a hibás válaszlehetőségeket, illetve a játék első lépéseként ők címkézik fel az emlékzsetonokat, mesélnek az egyes emlékeikről… ez tényleg sok időt elvesz feleslegesen. Ezeket leszámítva talán az egyik legjobb műsor lett, ami az elmúlt pár évben itthon készült. 

A Nyomd a gombot, tesó! minden hétköznap 20:20-kor látható a TV2-n, illetve visszanézhető a tv2.hu oldalon.

Kiemelt kép © TV2 Csoport


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!