Kiemelt kép

Opera GX: Gamer böngésző az Operától

Az Opera készített egy böngészőt a gamerek számára.

Az Opera GX amellett, hogy “gamer piros” dizájnt kapott, rengeteg játékosokat segítő kényelmi funkciót kínál. Többek között biztosítja, hogy a lehető legkevesebb erőforrást vegye el a játékoktól. Tehát minimális memória használat mellett használhatjuk a böngészők adta lehetőségeket (zenehallgatás, stream nézés, stb.) is játék közben. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyelőre Early Access programról beszélünk, tehát előfordulhatnak hibák, amiket az Opera folyamatosan figyel és a visszajelzések alapján javítani fog.

A funkciók
  • GX Control - a RAM-ot és a CPU-t tudjuk szabályozni, hogy a lehető legkevesebb erőforrást használja játék közben.
  • GX Corner - friss hírek a különböző gaming híroldalakról, illetve játékajánlások, megjelenések.
  • GX Sound és Design - könnyen személyre szabható (nem muszáj a piros szín, lehet akár lila is), illetve kontrollálható a böngésző hangereje is.
  • Twitch-integráció - a Twitch oldalsávval gyorsabban elérhetjük a követett csatornákat.
  • Beépített reklámblokkoló és VPN-szolgáltatás, illetve a az Operából ismert funkciók is elérhetőek. Twitch és YouTube lebegő pop-up ablak, közösségi oldalak (pl. Facebook Messenger oldalsáv)...

Letöltés

Az ötlet nagyon jó és az amúgy közepesen ismert Opera böngésző gamer változata még akár népszerű is lehet. Alternatíva nincs még ilyen témában. És érdemes azt is figyelembe venni, hogy az Opera is a Chrome ingyenes (Chromium) motorjára épül, tehát a böngészés épp olyan zökkenőmentes itt is.

További információk és letöltés itt: opera.com/hu/gx

Nektek hogy tetszik? Ki fogjátok próbálni? 

Logo © Opera Software AS


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!