Kiemelt kép

Sorozatajánló: Terápia

A Terápia egy magyar - HBO által készített - pszichológiai sorozat, amely a “BeTipul” című izraeli sikerszéria hazai adaptációja. A sorozat több országban is megjelent adaptációs formában. Itthon is nagy sikernek örvend. HBO GO-n fedeztem fel és adtam neki egy esélyt. Közel egy hét alatt végigpörgettem az első évadot. Mondanom sem kell, hogy nagyon megfogott. A témája mélyen képes az embert megérinteni, és jobb esetben gondolkodásra is késztetni. De aki szereti az ilyen jellegű sorozatokat, az garantáltan imádni fogja. Ha nem, akkor ez a cikk nem feltétlen Neked szól! De hátha mégis...

A sorozat főszereplője egy ötvenes pszichológus, András, aki által betekintést nyerhetünk a terápiák világába. Az első évadban 5 részes ciklusok vannak, egy hét körforgását mutatják be András életéből. Hétfőn Laura, egy középkorú csinos nő próbálja terepeutája életét felforgatni rajongásával és szerelmi vallomásával. Kedden egy sikeres gazdag cégtulajdonos, Máté jön terápiára. Szerdán egy fiatal lány, Zsófi, aki balesetet szenvedett, majd csütörtökön pedig egy veszekedő házaspár. A péntek egyfajta összegzése a hét első négy napjának. Ilyenkor ugyanis rég nem látott tanítója és mentora, Ágnes fogadja őt fordított szituációban.

A Terápiát nem a sűrű akciójelenet jellemzi, mégis a néző jogosan várhatja a következő hét történéseit. A történetszálak egyre jobban összekavarodnak és egyre izgalmasabbá teszik még azt is, hogy alapvetően egy terepeuta és páciensei közti beszélgetésre épül az egész sorozat.

A szereplők zseniálisak, épp ezért érdemes megemlíteni az őket játszó színészeket a teljesség igénye nélkül: Mácsai Pál, Marozsán Erika, Nagy Ervin, Csákányi Eszter, és még sorolhatnám (részletesen a lenti linkeken mindegyik színész neve megtalálható).

A sorozat megtekinthető egyébként az HBO GO kínálatában, és bátran merem ajánlani mindenkinek, aki szereti a hasonló drámai sorozatokat. Részenként 20-25 perc, és estére egy nagyon jó levezetése lehet egy nehéz napnak. Én is kikapcsolódási jelleggel kezdtem el nézni, de nem garantálhatom, hogy nem addiktív. :)

HBO: http://www.hbo.hu/series/terapia


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!