Kiemelt kép

Sorozatajánló: Doktor Balaton

Vasárnap dupla résszel indult a TV2 csatorna legújabb napi sorozata, a Doktor Balaton, amely hétköznap esténként látható és epizódonként kb. 35 perc hosszú.

A sorozat műfaja dramedy és a gyártó cég a ContentLab&Factory, amely többek között az RTL-en futó Drága örökösök vagy épp a Korhatáros szerelem címek gyártásáért felelt. A „magyar Dallas”-nak is nevezett történet középpontjában nem más áll, mint az egyedülálló gyógyvíz. A történet Balatonmeggyesen játszódik, egy képzeletbeli balatonfelvidéki településen, ahol „az élet és a világ igencsak különböző helyeiről érkező karakterek sorsa találkozik és számukra is váratlan fordulatot vesz”. Ide érkezik Dr. Balla-Tóth András (Mészáros András), a háziorvos helyettesítésére, de neki is megvannak a saját problémái, a gyógyszerlobbi elleni küzdelem. A sorozat egyetlen nagy kérdése: vajon mit kezdenek a helyiek életük nagy lehetőségével, avagy „mi folyik Meggyesen?”.

Mészáros András mellett többek között Hirtling István, Pálfi Katalin, Gula Péter, Bezerédi Zoltán, Horváth Alexandra, Bodrogi Gyula, Király Attila és Sárközi Nagy Ilona is szerepet kapott a sorozatban. A teljesen magyar fejlesztésű sorozatot Kapitány-Diószegi Judit és Búss Gábor Olivér készítette.

Az első négy epizód már adásba is került és elég jó nézettséget ért el a premiernapon, az első két rész 942 000 és 949 000 nézőszámmal. Az eddig látottak alapján én annyit tudok mondani, hogy még biztosan adok esélyt a folytatásnak. A napi 35 percben is számtalan szálon zajlanak az események, de egyelőre még elég kibogozni mi sül ki ebből. Ígéretes nagyon, de egy jó történet nélkül hamar ellaposodhat a dolog. Meglátjuk.

Kiemelt kép és videó © TV2, ContentLab&Factory


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!