Kiemelt kép

Sorozatajánló: Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (Bödörék)

Még májusban mutatta be a TV2 csatorna legújabb saját gyártású vígjátékának, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (vagy csak röviden Bödörék) első részét, amely a járvány miatt végül csak most tudott folytatódni. Eddig három epizód ment le a tévében, így ezek alapján tudok most véleményt mondani.

A történet szerint a Bödör család telke alatt, a baranyai faluban, Dinnyeberkin olajat találnak, így a családnak el kell hagyni a falut és felköltözni Budapestre. Bödör Gáspár (Stohl András) és családja azonban még sosem tette ki a lábát a faluból, így a vidéki élet után a nagyvárosban kell valahogy boldogulniuk. Ráadásul pénzük sincs, így a számukra kiutalt bontásra kijelölt „csereingatlan” helyett egy ideig gazdag rokonuknál akarják meghúzni magukat, de a helyzet egy komikus véletlen miatt picit másképp alakul…

A sorozatot Radnai Márk rendezte, az IKO gyártotta, a család tagjait Stohl András, Stefanovics Angéla, Szirtes Ági, Venczli Zóra és Varga Attila színészek alakítják. Mellékszerepekben Kulka János, Sári Éva és Szőke Zoltán is feltűnik. 

A fogadtatás elég felemás. Az első epizódot 1,2 millió néző látta, a másodikat már csak ennek közel fele. Ez önmagában nem jelent semmit, két rész számait összehasonlítani nem lenne túl ésszerű. Én, amikor májusban leadták a pilotot, az ajánlókat láttam csak és mindenképp meg akartam nézni, egészen mostanáig vártam vele. Most az értékelések, kommentek miatt viszont különösen érdekelt, hogy vajon tényleg annyira rossz, mint amit írnak… és azt kell, hogy mondjam, nekem se egyértelmű. Az első epizód nagyon nem tetszett, erőltetett poénok, erőltetett helyzetkomikumok. A második és a harmadik rész viszont képes volt rávenni, hogy még maradjak. Végre voltak benne olyan poénok, amin tudtam nevetni. De szerintem egyértelműen a Bödör Gáspár és az anyuka közötti vicces beszólások a legjobbak, bár ezt is meg lehet unni, mindenesetre én még pár rész erejéig biztosan kitartok Bödörék mellett.

Ja igen, ha már ajánló a poszt besorolása, akkor vajon mégis kinek ajánlom? Azoknak, akik az első rész után/közben nem adják fel, hanem kitartanak és megnézik legalább az első három részt, mert annyira nem rossz, mint elsőre tűnik. Látszólag nem egy agyongondolt történet van mögötte, inkább csak a helyzetkomikumokra épít és nagyon felemás, hogy melyik erőltetett és melyik képes tényleg megmosolyogtatni. Ha bepróbálnád, akkor a TV2 webodalán ide kattintva megteheted. Kommentben várom, hogy mennyire tetszett. :)

Kiemelt kép © TV2 Csoport / IKO


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!