Kiemelt kép

Sorozatajánló: Kockafejek (The IT Crowd, 2006-13)

Ezzel a poszttal egy új rovatot szeretnék indítani a blogon. Olyan sorozatokat szeretnék ajánlani, amelyek már véget értek, de ennek ellenére érdemes visszanézni őket. Lesznek örök kedvencek, de lesznek olyanok is, amik talán itthon nem is kaptak igazán komoly figyelmet. 

Elsőként egy sitcomot szeretnék ajánlani, a The IT Crowd (Kockafejek) sorozatot. Itthon a Comedy Central tűzte képernyőre, most pedig megnézhető az HBO GO-n. 4 évad készült belőle, összesen 24 rész + egy speciális epizód. A széria több díjat is bezsebelt, ami szuper humora miatt nem is meglepő. Főszerepben Chris O'Dowd, Katherine Parkinson, Richard Ayoade és Matt Berry.

A történet egy kitalált londoni cég, a Reynholm Industries épületében játszódik és egy különös IT csapat mindennapjait mutatja be. A két srác (Roy és Moss) irodája a pincében található, ami jól mutatja a cégnél lévő megbecsülésüket. Ők igazi kockák, csak a számítógépek világa érdekli őket. Az unalmas hétköznapjaikat azonban egy új kolléganő érkezése rázza fel. Jent kinevezik az informatika osztály vezetőjének, de a helyzet furcsaságát az adja, hogy valójában fogalma sincs eszik-e vagy isszák a számítógépeket. Ez rengeteg helyzetkomikumot szűl és végülis ez kiséri végig a 4 évadot. Persze a cégvezető is egy igazán érdekes figura… 

Én nagyon kedvelem a sorozatot, bár a 20-25 perces részenkénti hossz miatt elég hamar végig lehet pörgetni. Enne ellenére, vagy talán pont emiatt, érdemes adni egy esélyt a The IT Crowdnak. Jó szórakozást! :)

The IT Crowd poster (cover picture) © Channel 4


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!