Kiemelt kép

Sorozatajánló: Messiás (Messiah)

Az idei évet a Netflix egy sokak által vitatott, vallási kérdéseket feszegető sorozattal kezdte, a Messiással (Messiah). A 10 részes első évadot végül nem is folytatták, de ez koránt sem jelenti, hogy nem érdemes adni egy esélyt a szériának. 

A Messiah egy amerikai thriller sorozat, amelyet Michael Petroni készített és egy férfiről (Mehdi Dehbi) szól, akit a modernkori Messiásnak (Al-Masih) neveznek. A Közel-Keleten felbukkanó férfi után a CIA egy csoportja nyomoz Eva Geller (Michelle Monaghan) vezetésével és hozzá csatlakozik Aviram (Tomer Sisley) az izraeli helyi rendőrségtől. A cselekmény nagy része Amerikában és Izraelben játszódik, párhuzamos szálakon. A történet főszereplőjét tömegek követik, bárhova is megy, miközben a második Jézusnak gondolják. Erre természetesen folyamatosan rácáfol, de a tettei mégis erről árulkodnak. Ő magáról azt állítja, hogy Isten terveit követi. Közben Eva megszállottan nyomoz utána és meg akarja tudni kicsoda valójában.

A Messiah olyan vallási kérdéseket feszeget, amelyek szinte minden vallást, válogatás nélkül érintenek. Azt próbálja közvetíteni felénk, hogy a világnak egy új megváltóra lenne szüksége. A teológia kérdések mellett az emberi oldala is kiemelendő. Tömegek követnek egy megváltónak hitt férfit, miközben a csodát várják: a súlyos betegségekből felgyógyulás, háborús helyzetből vagy a mély szegénységből kitörés reményében.

A sorozat annak ellenére, hogy nem kapott folytatást, tekinthető így is egy kerek egész történetnek. Vannak ugyan benne unalmasabb részek, de ennek ellenére engem végig lekötött és két nap alatt végig is néztem. A sorozat egyébként elérhető magyar szinkronnal a Netflixen, de a Közel-Keleten forgatott jelenetek nagy része feliratos az arab és héber nyelvek miatt.

Kiemelt kép © Netflix


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!