Kiemelt kép

Sorozatajánló: Modern család (Modern Family)

Az amerikai ABC csatorna A semmi közepén (The Middle) című család sitcomjáról már írtam a blogon, így itt az ideje, hogy a Modern család (Modern Family, 2009-2020) sorozatról is szó legyen, amelynek most kerül képernyőkre szeptembertől a befejező, szám szerint a 11. évada. A két sorozatot anno nagyon sokszor láttam egy lapon említve, ami nem is meglepő, hiszen mindkettő családi sitcom és ugyanazon az éven indultak. Én csak most tudtam bepótolni, de a nyár tökéletes volt a 10 évad (232 rész x 20-22 perc) ledarálásának. 

A Modern család egy egykamerás mockumentary sitcom, vagyis áldokumentumsorozat. A főszerepben három család áll, akiknek a mindennapjaiba enged betekintést. A karakterek, a reality műsorokhoz hasonlóan, kiszólnak a nézőnek, pl. kanapén ülve elmesélnek valamit vagy kommentálják az eseményeket. Eleinte nagyon fura volt a The Middle után ez a stílus, de amúgy meg lehet szeretni és nagyon-nagyon sokat tud hozzáadni a történethez.

A kb. 20 perces részekben a három családdal kapcsolatban különböző történeteket, szituációkat láthatunk. Mindig van egy főszál, és van a másik két mellékszál, amelyeket a családok közötti rokoni kapcsolat köt össze, így időnként random találkoznak vagy közös programokat szerveznek.

A Dunphy család a lehető legátlagosabb: Phil egy ingatlanos (és hobbi bűvész), aki igazi álmodozó. Felesége Claire családanya, aki egyben komoly üzleti érzékkel is rendelkezik. Három gyermekük közül az egyik egy igazi zseni, a másik kettő leginkább átlagos tiniként jellemezhető. Persze később rengeteg fejlődésen átesnek a karakterek, így ez leginkább az első pár évadban igaz.

A Tucker-Pritchett család két felnőtt tagja Mitchell Pritchett és partnere, Cameron Tucker, akik adoptálnak egy vietnámi kislányt, Lily-t. Mitch ügyvédként dolgozik, Cam azonban eleinte Lily-vel otthon marad, majd, amikor már nagyobb lesz, tanári és edzői munkát vállal.

A Pritchett-Delgado család már picit bonyolultabb: Jay Pritchett egy már nyugdíj előtt álló üzletember, aki Claire és Mitch apja. Egy fiatalabb kolumbiai nővel, Gloriával jön össze és veszi el feleségül. Gloria fia Manny, aki egy igazi művészlélek és Jayre apjaként tekint, bár csak mostohaapja.

A sorozat több díjat is nyert és a kritikusok elismerése mellett komoly nézettséget is szállított a csatorna számára. A Modern család napjaink egyik legzseniálisabb sitcomja, így tényleg ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen sorozatokat vagy csak jól akar szórakozni a tévé/monitor előtt. Egyébként itthon több szinkron is készült hozzá, az HBO és a Comedy Central által. Tévében a Comedy Central csatornára érdemes átkapcsolni. Ha online szeretnéd megnézni, akkor HBO GO-n megtalálod. Jó szórakozást! :)

Modern Family cover picture (from abc.go.com) © ABC, Inc.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!