Kiemelt kép

Magyar dramedy?! - Sorozatajánló: Válótársak

Idén tavasszal ért véget az RTL Klub csatorna saját gyártású dramedy sorozata, a Válótársak, amely hosszú idő óta az első RTL-es heti magyar széria volt és viszonylag jó nézettségi számokat generált. A 2015-ben induló sorozat összesen 3 évadot élt meg (30 részt) és a holland Divorce adaptációja, amelyet egyébként az ottani RTL készített.

A történet középpontjában három férfi áll, akiket a feleségük kidob otthonról és egy lakásban agglegényként folytatják közös életüket. Bálint (Stohl András) egy családos apa, aki már sokszor megcsalta feleségét, Zsófit (Gubás Gabi). Dávid (Scherer Péter) kapcsolata Tamarával (Balsai Móni) ellaposodik, így hosszú évek után szakításra kerül a sor. Joci (Lengyel Tamás) pedig önként távozik feleségétől, akivel sokadjára sem sikerül a babaprojekt, miközben Szonja (Földes Eszter) a hormonkezelések miatt szinte élni sem hagyja.

A széria egyik legnagyobb erőssége egyértelműen a szereposztás. A fent említett színészek játékára egy percig sem lehet panasz. Emellett tökéletes egyensúlyban van a részekben a humor és a dráma. Vannak komolyabb, de bőven akadnak vicces jelenetek is, tökéletesen passzol a “dramedy” műfajába. Én még csak az első évadot néztem meg, de már ez alapján is látszik, hogy egy jól összerakott és átgondolt sorozat lett. Itt említeném meg, hogy a magyar verzió követi a holland Divorce történetvezetését, ami természetesen nem gond. Én mondjuk nem láttam az eredetit, de az 49 részt élt meg és szintén sikeres volt Hollandiában.

Megjegyzés: nem szabad összetéveszteni a szintén Divorce című, itthon Válás-ként futó sorozattal, amelyet az HBO gyárt 2016 óta. Arról itt olvashatsz még.

Ha valaki kedvet kapott ehhez a #magyarsorozat megnézéséhez, akkor az RTL Most-on fent van a teljes sorozat.

© Válótársak logó by RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!