Kiemelt kép

Személyes adatok és tömegmanipuláció - The Great Hack (2019) ajánló

A Netflix dokumentumfilmet készített a 2018-as Cambridge Analytica botrányról. A The Great Hack tökéletesen mutatja be milyen értékesek a személyes adataink és mennyire könnyen elveszíthetjük a kontrollt felettük, hiszen ha rossz kezekbe kerül, akkor komoly (politikai) fegyverré is válhat ellenünk. 

A július végén felkerült Netflix Original film körbejárja a Cambridge Analytica és a Facebook körüli botrányt, amely során amerikai és brit emberek százezreit manipulálták a közösségi média által, kvázi a személyes adataik felhasználásával. A film főszereplője Brittany Kaiser, aki a cég üzletfejlesztési igazgatója volt a Brexithez és Trump megválasztásához felhasznált adatlopás és tömegmanipuláció idején. Végig az ő szemszögéből láthatjuk az eseményeket: tárgyalásokat, nyilatkozatokat, illetve végig kommentálja az eseményeket. Rajta kívül számos – az ügyben érintett – valós személy is feltűnik. 

A film tökéletes képet nyújt adataink fontosságáról egy valós esetet feldolgozva. De egyáltalán nem egy száraz dokumentumfilmként kell elképzelni, hiszen a Netflix tényleg zseniális módon veszi elő az ilyen fontos témákat és meséli el az eseményeket. Ha érdekel saját adataid biztonsága vagy csak a botrányról szeretnél többet megtudni, akkor bátran ajánlom a The Great Hack-et, amelyet természetesen a Netflixen lehet megtekinteni ide kattintva (előfizetés szükséges).

Bővebben információk a film hivatalos promó oldalán!

The Great Hack logo © Netflix, thegreathack.com


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!