Kiemelt kép

Terápia 2. évad

A blogon már volt szó az HBO saját gyártású sorozatának, a Terápiának az első évadáról. Ez ide kattintva elolvasható. Most azonban a 2. évadra szeretnék egy kicsit kitérni. Leginkább véleményemet fogom leírni. Ha még nem láttad, akkor annyit elárulok gyorsan, hogy érdemes megnézni, de a teljes első évaddal együtt fogod igazán érteni a történéseket. Most viszont spoiler alert!

Első évad folytatása
Azt azért érezni lehetett az első évad végén, hogy ezt valamilyen formában folytatni fogják, mármint a történetszálakat. Meghalt Máté, hirtelen megjelent az apja. Szinte logikus volt, hogy ebből bírósági ügy lesz. A másik pedig az András - Judit kapcsolat vége. Az viszont kicsit meglepett, hogy a Petra - Tamás párkapcsolati terápiát sikerült Misin keresztül átemelni a 2. évadba is.

Petra, Tamás, Misi
Misi Petrának és Tamásnak a közös gyereke, aki elég nehéz időszakot él át szülei válása és az iskolai kiközösítés miatt. Teljesen korrekt téma. A kiközösítés és a válás miatti lelki megpróbáltatás szinte mindennapos probléma, érdemes róla beszélni.  Ennek ellenére inkább a szüleik vitái miatt volt érdekes egy-egy epizód.

Ferenc
Egy politikus, aki félti a lányát. Igazán nem mindennapos téma. A lánya elment külföldre, hogy bolondot csináljon magából (talán) bedrogozott fiatalok közt szórakozva. Ferenc közben kétségbeesve próbálja meggyőzni, hogy jöjjön haza, miközben a politikai karriere romokban.  Vele keződött a hét, és talán ő volt az, akin a legkevésbé lehetett segíteni. A végére már-már romokban volt, aztán elárulta saját magát is...

Orsolya
Ferenc korábbi páciense, aki állítólag elvetette a gyerekét András kérésére, és most, hogy már 40 évesen lassan késő, rajta kéri számon, hogy miért nem lehet anya. Igazi titokzatos alak. Gyakorlatilag minden héten kiderült valami sorsfordító esemény, valami titok. Ilyen például, hogy mégis van egy lánya.  De talán ő megy át a legnagyobb jellemfejlődésen.

Virág
Az ő sorsa a legmegrázóbb. Senkivel, főleg a szüleivel nem közli, hogy talán csak évei vannak hátra, mivel daganatos beteg. Egyedül Andrásban tud megbízni, aki gyakorlatilag megmenti az életét.

Ami viszont biztos volt, az az, hogy Ágnes is jelen lesz a 2. évadban. A visszavonult terapeuta újra rendel, és péntekenként fogadja Andrást is, aki eleinte csak a per miatti szakvélemény miatt keresi fel őt. Tökéletes lezárása a heteknek.

Összegezve, véleményem szerint egy szuper évad lett ez is, talán még jobb mint az első. Ezt nehéz eldönteni. :)


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!